Сервизите в Германия започнаха да пъдят електромобилите

2905
2024

Откакто в Германия държавните субсидии за покупка на електромобили бяха спрени, продажбите на този тип МПС паднаха рязко. Надали обаче реализациите им ще се вдигнат, ако сервизите отказват да ги приемат… Наскоро собственик на автосервиз в Германия публикува видео, в което дава да се разбере ясно, че никога не би се занимавал с ремонт на електромобили. Но как обаче стига до това решение? Все пак собствениците на модели на ток си плащат – а и би се предполагало, че дори разполагат с повече средства от водачите на коли с конвенционално задвижване. Освен това електромобилите са по-скъпи от моделите на ДВГ и ремонтите им струват повече. Защо тогава сервиз би гонил най-желаните клиенти – тези с повече пари?

На подемника не се допускат електромобили!

Ойген Бекер с лека доза цинизъм нарича съвременните електрически автомобили „бормашини на колела“. В неговия сервиз собствениците му не били добре дошли. И все пак, мъжът подчертава, че нямал нищо против моделите на ток. Но в сервиза му никога нямало да ремонтират електрически автомобили – поради една съвсем проста причина: че не могат. Разбира се, Бекер можел да се усъвършенства, като премине съответните тренинги или допълнителни квалификации, но не смята, че това би било оправдано. В образованието си той е учил как да диагностицира и ремонтира двигатели с вътрешно горене. А сега изведнъж да започне да „чопли“ по разни батерии без необходимите познания? Не, той просто не искал. Защото нямало да бъде полезен нито на себе си, нито на клиентите си. Звучи доста логично. Но коментарите под видеото са направо разбиващи.

Един потребител го пита дали още ползвал телефон с шайба. Друг предрича ​​скорошния му фалит. Шофьор на електромобил пък пише под видеото, че вече бил напълно убеден в предимствата на новата технология – и въпреки че самият той обичал двигателите на вътрешно горене, не би се върнал към този тип задвижвания. Дали обаче това ще убеди Ойген Бекер и персоналът му да се преориентират към електрическите автомобили в бъдеще? Надали – защото всъщност ходът му е посрещнат и с голяма подкрепа. Мъж пише, че се възхищавал на решението му и го подкрепял на 100 процента. А самият Бекер явно изобщо не се притеснява за бизнеса си – въпреки че реакциите към видеото разкриват разделението на автомобилната общност.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин