„Сенсата Технолоджис“ демонстрира модерни технологии на Междунароното автомобилно изложение във Франкфурт (IAA)


13
сеп.
2017

„Сенсата Технолоджис“, водещ производител на сензори и системи за контрол, електрическа защита и решения зa управление на захранването, показва някои от най-новите си сензорни технологии за свързаност, електрифициране на превозните средства и автономно шофиране на Междунароното автомобилно изложение (IAA) във Франкфурт тази седмица.

„Много сме щастливи, че можем да покажем портфолиото си от иновативни сензорни технологии на изложението,“ каза Пол Чаула, старши вицепрезидент, Performance Sensing, Европа и Южна Америка. „Като доставчик на сензори с над 30-годишен опит и иноватор в индустрията, ние сме в много добра позиция да подкрепяме нови области в индустрията за нашите автомобилни клиенти.“

Новият сензор LiDAR (Light Detection and Ranging) за автономно шофиране е основният продукт, който „Сенсата“ показва на изложението. LiDAR е критично важен за развитието на автономното шофиране и има ключова роля в засичането и идентифицирането на обектите по пътя на превозното средство. Сензорът е разработен съвместно с компанията Quanergy Systems, иноватор в областта на LiDAR сензорите. Сензорът S3 ще може да бъде видян на изложението.

Сензорът S3 LiDAR, продуктна„Сенсата“ и Quanergy,използва принципа на оптичнo-фазовия масив (Optical Phased Array)за сканиране на полето на видимост. LiDAR е сканиращ сенсор без подвижни части и така автономната система за шофиране става много по-надеждна. Друго предимство на S3 сензора е способността да сканира определени области от полето на видимост чрез позициониране на динамичен лазерен лъч, без да се налага сканиране на цялото поле на видимост впоследствие.

Стийв Берингхаус, технологичен директор и вицепрезидент Performance Sensing, Auto, в „Сенсата Технолоджис“, обяснява: „Почти всеки автомобил днес има сензори и технологии, произведени от „Сенсата“. Ние сме лидери в сензорите за налягане и високотемпературните сензори. В момента увеличаваме инвестициите си в нови технологии като LiDAR, както и в областта на системите за следене състоянието на превозното средство (vehicle health management).Заедно сQuanergyразработваме солиден, оптичен сензор LiDAR. Тези сензори са компактни, нямат подвижни части и са изключително надеждни. Те имат потенциала да направят функциите за автономно шофиране много по-популярни и широкоразпространени.“

На изложението „Сенсата“ ще покаже и някои от сензорите за следене състоянието на превозното средство на щанда си на IAA в New Mobility World – зала 3.1, щанд B.23.

Още по темата

Card image cap
Новият PEUGEOT 2008, компактният SUV на марката

18
февр.
2016

PEUGEOT 2008 стъпи на ринга през 2013 година със силни аргументи. Клиентите особено оцениха неговата елегантност и динамика. Той се радва на непрекъснат растеж в продажбите с производство на над 500 000 автомобила в цял свят. В Европа този успех се илюстрира с място на подиума в сегмента, твърдо установено от пускането му на пазара.

Card image cap
Министерството на младежта и спорта подкрепя българските отбори в Shell Eco-marathon Европа 2017

30
мар.
2017

Българските отбори отбелязват десет години от първото си участие в престижното състезание с нов патрон

Card image cap
Goodyear „обува“ най-големите и най-бързите

28
мар.
2016

Компанията става ексклузивен доставчик на гуми за камиони за Европейския шампионат на FIA за следващите три години

Card image cap

В последния брой:

Архив >