Семейството Iveco Daily Blue Power стана „Международен ван на годината“

Екотриото с метаново, електрическо и дизелово задвижване грабна престижното отличие


23
ное.
2017

Daily Blue Power – новата гама екологично устойчиви автомобили на Iveco за доставки без ограничения в градските зони, получи наградата „Международен ван на годината“. Отличието се дава от жури, съставено от 25 журналисти, специализирана в сферата на лекотоварните превозни средства. Daily Blue Power гледа към бъдещето и предлага свободата на избор между три технологии:

  • Daily Hi-Matic Natural Power e първият лекотоварен автомобил, работещ с компресиран природен газ, с 8-степенна автоматична скоростна кутия – перфектната комбинация от нискоемисионно гориво и управляемост в градски зони. Daily Hi-Matic Natural Power наследява богатия опит на IVECO от повече от 20 години в разработването на технологии за задвижване с природен газ. Той разполага с 3-литровия двигател F1C, който осигурява 136 к.с. и най-добрия в класа въртящ момент от 350 Нм. Екологичните характеристики на Daily Hi-Matic Natural Power са също толкова забележителни: двигателят отговаря на стандартите Euro 6/D със 76% по-малко прахови частици и 12% по-ниски емисии на азотни оксиди от тези на 3,0-литровия дизелов двигател Euro IV, чиито нива на емисии и без това са изключително ниски. При реални условия на шофиране и в градска среда емисиите на CO2 на CNG двигателя са с 3% по-ниски от тези на еквивалентната дизелова версия. Добавянето на трансмисия Hi-Matic към CNG двигателя допълнително подобрява работата, като увеличава тази разлика до 5%.

  • Daily Euro 6 RDE Ready e първият лекотоварен автомобил, готов за регулациите RDE (емисии при реално шофиране) за 2020 г., което е потвърдено от Холандската организация за приложни научни изследвания (TNO). Той се задвижва от 2,3-литровия двигател F1A на IVECO, който беше напълно обновен през 2016 г.: с по-голям работен обем, отколкото другите производители използват, той осигурява по-голяма издръжливост и естествено ниски реални емисии на азотни оксиди. Той разполага с модерна SCR система за третиране на отработените газове на IVECO, която се възползва от 25-годишния опит на марката в тази технология.
  • Daily Electric: автомобилът с нулеви емисии, който може да се движи в градовете с най-строги ограничения за трафика. Той предлага разширен пробег до 200 км в реални градски условия, като работата на неговите батерии е оптимизирана за всякакви атмосферни условия. Технологията на батериите осигурява голям полезен товар на автомобила, а режимът за бързо зареждане отнема само 2 часа за пълно презареждане на батериите. Режимът на шофиране Eco-Power и стратегиите за регенеративно спиране допълнително повишават неговата ефективност. Daily Blue Power Electric предлага най-широката гама от модели в индустрията с общо тегло до 5 тона, така че да има модел за всяка транспортна задача.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин