Семейството компресори TYREinflate: най-добрата грижа за вашите гуми

1310
2022

Гумите са единствената точка на контакт на автомобила с пътната настилка. Ето защо поддържането на правилното им налягане играе ключова роля за безопасността и адекватното сцепление с пътя, но това не е всичко. Когато гумите се поддържат с правилното налягане, техният живот ще бъде по-дълъг, а разходът на гориво – по-нисък.
Клубът на германските автомобилисти ADAC изследва как състоянието на гумите влияе върху безопасността. В своите тестове Германският автомобилен клуб потвърди, че по-ниското от предписаното дори само с 0,3 бара налягане в гумите може да се окаже заплаха. Причината: температурата се повишава със 120°C в рамките на 20 минути, а това носи със себе си риск да повреди гумата. Ако, от друга страна, налягането на предните гуми спадне с 1 бар, спирачният път на мокра настилка ще бъде удължен с 10%. При висока скорост тази разлика може да има огромно влияние. В резултат на това водачът може лесно да загуби контрол над автомобила и рискува да излезе от пътя или машината да поднесе. Рискът от инцидент ще се увеличи още повече, когато автомобилът е доста натоварен, например при пътуване за отпуската.

Експертите съветват да проверяваме налягането в гумите поне веднъж месечно и задължително преди всяко дълго пътуване. Нека доброволно вдигнат ръце тези, които наистина редовно се грижат за гумите си. В наши дни обикновено в повечето бензиностанции са на разположение компресори, което позволява много по-лесно и бързо да проверим налягането на гумите. Разбира се, би било още по-лесно винаги да имате подходящите уреди за проверка на налягането у себе си. Компанията OSRAM, която представи продукти за поддръжка на гуми, позволяващи регулиране на налягането при всякакви условия, е подготвила интелигентно решение за шофьорите – в лицето на семейството компресори TYREinflate. Те са удобни, леки и компактни устройства, удобни за съхранение и транспортиране.

TYREinflate 200

В зависимост от нуждите си клиентите имат избор от три различни продукта. Най-простият от тях, моделът TYREinflate 200, разполага с аналогов манометър и позволява гумата да бъде напомпана за по-малко от 5 минути (при 13-цолова гума, до 2,4 бара). Триметровият прибиращ се кабел за захранването е лесен за съхранение, а плоският корпус осигурява максимална стабилност при помпане.

TYREinflate 450

Версията TYREinflate 450 е устройство с дигитален дисплей, който дава по-точна информация и улеснява разчитането на резултата. След достигане на правилното налягане, благодарение на вградената auto-stop функция, компресорът сам спира да вдига налягането и запомня зададената стойност за следващия път, когато ще го използвате. Времето за помпане на гумите е до 3,5 минути. При слаба видимост от полза може да се окаже LED светлината, а конекторът с резба ще улесни достигането до разположените на неудобни места вентили на гумите.

Благодарение на комплекта от три адаптера компресорите OSRAM могат да се използват и за надуване на гуми на мотоциклети, велосипеди, ремаркета и дори ръчни колички (ако те са оборудвани с пневматични гуми). Винаги готови за работа, компресорите OSRAM ще бъдат полезни и за надуване на спортно оборудване, лодки, топки, матраци или водни играчки на въздух.

TYREinflate 1000

TYREinflate 1000 е най-бързият от предлаганите компресори. Той може да надуе гумата за 2 минути, а големият дигитален дисплей с индикатор за помпането ви позволява да следите прогреса на операцията. Ярка насочена LED светлина осигурява максимално добро осветяване там, където е необходимо. Удобното копче за бърза настройка на налягането и автоматичното спиране при достигане на необходимата стойност правят помпането интуитивно и безпроблемно. Комплектът включва калъф, латексови ръкавици и резервни тапи.

TYREinflate 2000

OSRAM TYREinflate 2000 е портативен акумулаторен компресор за гуми с дигитален дисплей с подсветка за по-лесно и по-точно отчитане на налягането на гумите, което се показва в BAR, kPA и PSI. OSRAM TYREinflate 2000 има вътрешна памет и благодарение на функцията за запаметяване могат да бъдат програмирани и запазени до четири различни стойности за различни гуми. Освен това компресорът разполага и с функция за автоматично спиране: OSRAM TYREinflate 2000 спира автоматично да вдига налягането при достигане на предварително зададено налягане. Посредством включения в комплекта USB кабел OSRAM TYREinflate 2000 може да бъде презареждан и не е необходим извод за ток на 12V, така че той може да бъде ползван не само за автомобилни гуми, но и за надуване на гуми за велосипеди, скутери и мотоциклети. Леката и компактна конструкция на OSRAM TYREinflate 2000 го прави идеален за употреба, когато сте в движение, и може да бъде носен почти навсякъде. С включената в комплекта чанта за съхранение можете да съхранявате компресора в жабката на автомобила, както и в чанта или в раница. С компресора клиентът получава и скоба за монтаж и съхранение на велосипед. Благодарение на функцията powerbank OSRAM TYREinflate 2000 може да се използва и като зарядно за електронни устройства като например мобилни телефони. В допълнение интегрираното фенерче може да осигури осветление през нощта или при слаба светлина. Включени са още и два накрайника, които може да използвате за велосипеди, топки и други с вентил Presta. OSRAM предлага 2-годишна гаранция за този продукт.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин