Седем Opel Astra TCR за отбора на Target Competition

1202
2016

В актуалния шампионат TCR (Touring Car Racing Series, Серии за туристически автомобили) екипът Target Competition сега разчита на новия Opel Astra TCR. Италианският отбор, който спечели както титлата при пилотите, така и тази при отборите в TCR International Series през 2015 година с швейцарския състезател Стефано Комини, ще използва седем Astra TCR през този сезон. Три автомобила са готови за глобалните TCR International Series, а четири от новите клиентски състезателни Opel-и са резервирани за ADAC TCR Germany.

„Домашната база“ на Target Competition се намира в Адриан, край Боцен в Южен Тирол и се ръководи от братята Андреас и Маркус Гумерер. Мениджър на екипа е техният баща Валтер Гумерер, а технически директор е Алберт Дюринг, добре известен на феновете на моторните спортове като главен технически ръководител на отбора Abt Sportsline в DTM (Deutsche Tourenwagen Masters – Германския шампионат за туристически автомобили). “Много сме горди да се състезаваме с цветовете на Opel в TCR,” отбелязва Андреас Гумерер. Брат му Маркус допълва: “Убедени сме в потенциала на Astra TCR и се доверяваме на сериозни експертен опит на Opel в състезанията за туристически автомобили. За нас безрезервното доверие е основа за добро сътрудничество и то е налице още от самото начало.”

Директорът на Opel Motorsport Йорг Шрот е убеден в силата и възможностите на новия екип на Opel. “Изключително сме доволни от факта, че шампионите за 2015 година решиха да се състезават с нашата Astra TCR през този сезон. Можем само да извлечем ползи от техния опит в TCR. В лицето на Target Competition открихме силен клиент и партньор за дебют в TCR.”

Шампионатът TCR International Series започва на 2-3 април в Сакхир, където туристическите автомобили имат два състезателни етапа в рамките на Гран При на Бахрейн на Формула 1. Началото на сезона на ADAC TCR Germany е на 16/17 април в Ошерслебен.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин