Седем съвета от Triumph за старта на сезона


29
мар.
2018

София, 29 март 2018: Мотоциклетът ти е готов за новия сезон. А ти? Имаме седем съвета, които ще ти помогнат да се приготвиш за предстоящите приключения.

Сигурни сме, че не си забравил как се кара мотоциклет, но това не означава, че след дългата зимна пауза, която у нас понякога приковава мотоциклетите по гаражите за повече от четири месеца, си в състояние още от първия слънчев ден да тръгнеш на дългоочакваното пътешествие. Не се съмняваме, че знаеш как да вкараш себе си и мотора във форма и тази събота, 31 март, ще сте на линия за откриването на мото сезона, но никога не е късно да си припомниш нещо забравено или да научиш ново.

Това са нашите седем съвета как да се подготвиш за новия сезон и за предстоящите пътувания с твоята машина:

  • Не спирай да поддържаш добра физическа форма. Ако тренираш редовно и се грижиш за тялото си постоянно, няма да се налага да правиш екстремни промени, за да подобриш издръжливостта си. Разбира се, никога не е късно да започнеш, но ако наистина не си достатъчно добре подготвен, не бързай да излизаш от града и да предприемаш дълги пътувания. Започни с кратки преходи и прави повече почивки.
  • Загрей. Хубаво е преди да сложиш екипировката и да се качиш на мотора, да отделиш време за загрявка на мускулите на врата и краката, на ставите при коленете и глезените. Седенето върху мотора може да е изморително и тялото ти трябва да е подготвено.
  • Планирай. Особено важно преди първото излизане с мотоциклета за годината е да планираш пътешествието си предварително. Бъди концентриран, направи си програма и премисли нещата. Така няма да бързаш излишно и да се чувстваш напрегнат.
  • Зареди се с енергия. Особено преди офроуд, е добре да си отпочинал и мускулатурата на ръцете ти да е силна. В противен случай много бързо ще ти свършат силите, а умората най-често води до неприятни ситуации.
  • Не спори с времето. Съобразявай плановете си с прогнозата за времето, и ако вали, по-добре изчакай асфалтът да изсъхне, отколкото да рискуваш излишно още при първото каране за сезона.
  • Екипирай се. Няма нищо по-важно от сигурността, а тя често може да зависи от каската и останалата част от екипировката ти. Затова подготви всичко няколко дни предварително. Прегледай внимателно протекторите, и ако нещо има нужда от подмяна след миналогодишния сезон, така ще имаш време да избереш ново.
  • Не забравяй да спираш. При първото излизане в природата прави повече почивки. Първо, така ще стигнеш по-далеч и, второ, ще можеш да огледаш пейзажи, за които няма да имаш време да спреш, когато си в топ форма в разгара на сезона.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >