Седем всъдехода с голям офроуд-талант: Toyota Land Cruiser

0811
2020

AUTO BILD ще ви представи седем употребявани всъдехода, които не само изглеждат като офроудъри, а и действително притежават заложби за движение извън асфалтираните пътища!  

Toyota Land Cruiser: нито един друг модел на Toyota не притежава толкова дълга история, колкото Land Cruiser. Първият автомобил от модела е произведен преди 70 години. Оттогава японският всъдеход е любимец на изследователи, петролни фирми и лесничеи по целия свят. Тази традиция е продължена и от пуснатото през 2009 г. на пазара поколение J15. За последните 11 години това поколение получава четири фейслифта. Както и голяма част от конкурентите си, Land Cruiser е с цял заден мост, като се предлага с две или с четири врати. Последният вариант е с дължина от 4,84 метра и собствено тегло от 2,1 тона. Извън пътя „японецът“ е всепризнат майстор. За съжаление важните за използване извън пътя детайли от оборудването се предлагат само срещу доплащане. Освен това стъпалата за качването нерядко имат контакт със земята. Затова пък мекото окачване блести с превъзходен комфорт на возене и превръща всъдехода в идеален спътник за всекидневието. Под капака на Land Cruiser работят предимно 4-цилиндровия дизелови двигатели с голям обем. 3,0-литровият агрегат със 190 к.с. е заменен през 2015 г. от 2,8-литров двигател със 177 к.с. Трансмисията е или 6-степенна механична, или опционалната автоматична. През 2016 г. легендата сред всъдеходите е струвала като нова поне 80 500 лв. Версията с четири врати е по-скъпа с около 6000 лв. Днес добре поддържани употребявани екземпляри могат да се намерят на цена от 56 000 лв.

Вижте предложенията за Toyota Land Cruiser в нашата търсачка:

https://autobild.bg/autoscout/search.php?ma=70&mo=2056&price_min=-1&price_max=-1&year_min=2016&year_max=-1&co=ALL&mileage_max=-1&fuel=-1&po=-1

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин