Седемте най-мощни C-класи на всички времена: Mercedes C 36 AMG


2
мар.
2021

Mercedes C-клас е много повече от примерен модел от среден клас със звезда в емблемата. Фирменият тунинг-специалист на Mercedes AMG и специалистите на тема мощност от Brabus са превръщали модела на Daimler в истинска ракета.

Mercedes C-клас  е Benz за всякакви случаи: солиден, надежден, комфортен и в зависимост от версията наистина добре оборудван. Който управлява средния клас от Щутгарт, може да е сигурен, че се намира в правилния автомобил, който е подготвен за повечето задачи на пътя. Сред тях на пръв поглед не са дивите и мощни развихряния. Тунинг-специалистите на тема Mercedes от AMG и Brabus превръщат самородния модел на Daimler бързо в експлозив. AUTO BILD ще ви представи седем мощни C-клас, които са всичко друго, но не и примерни.

1. Mercedes C 36 AMG: сдържан, но мощен

През 1993 г. Mercedes C 36 AMG се появява като спортно острие на С-клас от серия W 202. Сдържаната за днешните разбирания външност прикрива мощта на C 36 AMG. Под капака работи 3,6-литров редови 6-цилиндров двигател, който мобилизира 280 к.с.  Максималният въртящ момент на агрегата е 385 Нм. 6,8 секунди са необходими за спринта от  0 до 100, като максималната скорост на автомобила е ограничена на 250 км/ч. В началото на 90-те години това е сериозно постижение за средния клас. 5221 екземпляра са произведени между 1993 и 1997 г.  C 36 AMG можеше да бъде разпознат по спойлера си, моноблок-джантите, правоъгълния си ауспух и смъкнатото с 10 милиметра окачване. Оборудването е доста богато за времето си – седалки с кожена тапицерия, отопление на седалките и електрически стъклоповдигачи – и е съвсем прилично дори и в днешно време. На пътя C 36 AMG се представя убедително с широкия си диапазон от уютно реене до мощно ускорение.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин