AUTO BILD България / Сдържан работяга в новия F-Pace

Сдържан работяга в новия F-Pace

Дали това е Jaguar? Новият F-Pace е първият SUV на марката и се позиционира между BMW X3 и X5. AUTO BILD тества дизеловата версия със 180 к.с.


8
апр.
2016

F-Pace е запазил класическата визия на лимузините на Jaguar и същевременно притежава достатъчно собствен характер, за да се отличава като модерният сред SUV-овете. Автомобилите на тази марка са  пословично непрактични, но F-Pace е едно заслужаващо похвала изключение. Отвътре дългият 4,73 метра модел е просторен, а вместимостта на багажника му от 650 литра е в рамките на приличното. Водачът седи високо и удобно като в трона на кралица Елизабет и гледа към 10,2-инчов тъчпад, който предлага безброй функции и асистенти. Все пак менютата можеха да бъдат и по-интуитивни.

2,0-литровият дизелов двигател, познат ни от седан моделите, работи отлично. Сдържан работяга, който не изглежда толкова пъргав, колкото обещава спринта до 100 км/ч за 8,7 секунди. Шумоизолацията му е образцова, но понякога ни се иска звукът да беше по-як. От Jaguar би могли да пуснат и битурбо версия, която да затвори нишата до 3,0-литровия дизелов мотор с 300 к.с. 8-степенната автоматична трансмисия превключва нежно, а не нервно – тук F-Pace също е практичен, а не спортен. Двата компресорни бензинови агрегата с мощност от 340 и 380 к.с. са предвидени за американския и китайския пазар.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин