Световна премиера на новия Mitsubishi L200


9
ное.
2018

Днес е световната премиера на новия L200 от Mitsubishi Motors Corporation (MMC). Пикапът бе представен в Банкок, а продажбите в Тайланд стартират на 17 ноември. Новият L200 е петото поколение на модел с 40-годишна история и се произвежда в завода Laem Chabang, поддържан от Mitsubishi Motors (Thailand) Co. Ltd. (MMTh), производител и дистрибутор на MMC в страната.

Този автомобил е стратегически модел за марката, а представянето му в Тайланд ще бъде последвано от останалите азиатски пазари, както и в Океания, Близкия Изток, Европа, Африка и Латинска Америка. Новото поколение ще се предлага в около 150 страни по целия свят.

Новият L200  идва с нов дизайн по концепцията “Rock Solid”, приложена както отвън, така и отвътре – здравина и солидност, подкрепени от експертност и умения в инженеринга. Предната част на автомобила е с новото поколение “Dynamic Shield” решетка. Високият преден капак и уголемените фарове придават на модела по-агресивен и мощен вид. Нови извивки в дизайна, контрастиращи с остри линии, удължени калници и ярки акценти – всички те подчертават мощта на пикапа, както и съвременната му визия. Светлините и броните са важна част от цялостния дизайн и визуално разширяват предната и задната част.

Новият L200 с 4WD система работи както със Super-Select 4WD, гарантиращо на водача оптимален контрол на всякаква пътна настилка, така и с Easy-Select 4WD. С допълнителните режими на шофиране и двете 4WD системи предоставят подобрено off-road преживяване.

Super-Select и Easy-Select 4WD системите работят с нова Off-road програма с 4 режима – чакъл, кал/сняг, пясък и скален терен (само в 4LLc). Когато е активиран, Off-road режимът едновременно регулира мощността на двигателя, трансмисията и спирачките, за да предотврати буксуване, затъване в кал/сняг и да подобри преминаването през всякакъв терен.

Новият L200  запазва издръжливостта, надеждността и високото ниво на безопасност в кабината от настоящия модел, като включва и някои от водещите системи за сигурност:

  • Forward Collision Mitigation (FCM) – отчита превозни средства и пешеходци пред автомобила, за да предотврати сблъсък;
  • Blind Spot Warning (BSW с LCA) – подпомага избягването на странични удари при смяна на лентите на движение, като отчита наличието на автомобил зад или в задната четвърт на пикапа и сигнализира на водача чрез аудио и визуален сигнал в съответното странично огледало;
  • Rear Cross Traffic Alert (RCTA) – подпомага избягването на удари при връщане на заден ход;
  • Ultrasonic Misacceleration Mitigation System (UMS) – намалява риска от инциденти при неправилна употреба на педала на газта, особено при движение напред или назад в тесни пространства. Благодарение на Multi Around Monitor системата получавате изображение от птичи поглед на пространството около автомобила, както и сигнализация от сензорите за паркиране.

Освен всичко изброено, новият L200 включва и редица детайлни подобрения, вдъхновени от Engineered Beyond Tough стратегията. Усещането при спиране е усъвършенствано чрез употребата на по-големи предни дискове и спирачни бутала; новите по-големи амортисьори подобряват комфорта в задната част; Преминаването от настоящия 5-степенен автоматик на новия 6-степенен гарантира по-плавно, но и мощно ускорение.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >