Световен гуру в борбата с ръждата ще участва в семинар по темата в София

2105
2022

Ако работите в сервиз за каросерийни ремонти, ако се занимавате с реставрация на ретро превозни средства или ако сте просто хоби-майстор, който обича да човърка по автомобила си през уикенда, този семинар за борбата с корозията ще бъде полезен за вас! Името на събитието, което ще се проведе на 28-29 май в центъра на Das Auto (София, ул. Орион 86), е „Фертан Академия София“ – и в него участие ще вземе Зигфрид Ланг, основателят на Fertan.

В ретро средите Ланг, който създава една от най-големите компании за продукти за анти-корозионна защита в Европа, е жива легенда. Любителите на олдтаймери са свикнали да го виждат на щандовете на Fertan в някои от най-известните форуми за класически автомобили като Essen Motor Show, Retro Classics, Veterama и др. Там той дава ценни съвети за борбата с „кафявата чума“ на реставраторите.

Зигфрид Ланг

Георги Калинов, управителят на Fertan България, споделя: „За първото обучение от подобен характер, което оргазнирахме в Плевен, много хора бяха скептични, защото не очакваха да научат нещо ново. А накрая човек, който се занимава с реставрация на коли от 50 години, дойде да ми стисне ръката, тъй като му отворихме очите за грешки, които е повтарял десетилетия наред“.

Участниците, които могат да се запишат за 2-дневния семинар срещу символична такса от 79 лева, първоначално ще разгледат заедно с лекторите теоритични постулати като фактори за появата на ръжда, начините за отстраняването й, приложение на различните продукти на Fertan и др. След това записалите се за семинара ще имат възможност да се включват в практическата част, при която ще могат да изпробват различни химически решения за обработка на проблемни метални изделия. През нощта между двата дни на събитието тези изделия ще „отлежат“, за да бъде демонстриран нагледно ефектът от действието на продуктите.

Основаната през 1979 г. германска компания Fertan GmbH произвежда продукти за защита от ръжда и корозия, покрития и вакси. Нейните специалисти работят в тясно сътрудничество с клиентите по всички проблеми и проекти, свързани с корозията. Fertan предлага индивидуални съвети и решения за нужди, вариращи от реставрацията на класически автомобили до специфични индустриални казуси.

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА УЧАСТИЕ ВЪВ „ФЕРТАН АКАДЕМИЯ СОФИЯ“ ТУК!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин