Свежо име и нови двигатели

На Detroit Auto Show 2016 Mercedes ще покаже SLC. Фейслифтът на SLK ще получи не само обновено име, но и модерни агрегати

1612
2015

Фейслифт за роудстъра с твърд сгъваем покрив: на автосалона в Детройт Mercedes ще представи SLC. Също както и по-големия си брат, показаният в Лос Анджелис SL, SLC също е с обновена предница, напомняща за тази на суперспортиста AMG GT. Между новите фарове (опционално с LED-светлини) серийно ще бъде разположена новата диамантена решетка. Задните светлини също ще бъдат с нова графика. Във вътрешното пространство Mercedes ще оборудва фейслифта на SLK с голям монитор на инфотейнмънт системата (7,0 вместо 5,8 инча), нови цветове на кожените тапицерии и светлини за пространството за краката. От следващия месец обновеният роудстър на Benz вече ще може да се поръчва. Цените още не са обявени, но AUTO BILD смята, че те ще стартират от 80 000 лв.

AMG версията няма да е със същата мощност

Под капака на SLC също ще има сериозни обновления: например новата базова версия, SLC 180. 4-цилиндровият 1,6-литров мотор ще бъде със 156 к.с. и също както в SLC 200 ще бъде комбиниран с 6-степенна механична трансмисия. Срещу доплащане и в двата модела ще се предлага автоматичната трансмисия 9G-Tronic. 6-цилиндров агрегат ще има само в AMG-модела, новия SLC 43. Със своите 367 к.с. от 3,0-литровия V6двигател той ще замени досегашната топмоторизация V8 (421 к.с.) на SLK 55. За по-добър звук Mercedes ще оборудва SLC 300 със серийна спортна ауспухова уредба, а за SLC 200 тя ще се предлага само в комбинация с автоматична трансмисия и ниво на оборудване AMG-Line.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин