Свежа информация за Tesla Model 3

1603
2016

Датата вече е определена: на 31-и март 2016 г. Tesla ще представи официално своето предложение в средния клас – Model 3, съвсем кратко време след европейското показване на SUV-а Model X. Определен кръг от хора вече са получили покани за офицалното „разбулване” на колата, сред които са търговци и клиенти, препоръчали марката на свои приятели. В Twitter Tesla представи силуета на предницата – той прилича много на по-скъпия Model S.

Така нашитe графични дизайнери виждат новия Model 3.

Така нашитe графични дизайнери виждат новия Model 3.

Още през септември шефът на компанията Елън Мъск разкри, че новият модел ще струва около 35 000 щатски долара. Заради митнически такси обаче в Европа колата ще струва около 80 000 лева. За да постига максимално дълъг пробег (очакват се поне 300 км), каросерията ще бъде максимално аеродинамична. Американският блог Electrek съобщава, че Model 3 ще има рекорден за сериен модел коефициент на аеродинамично съпротивление – а това е от ключово значение за възможния пробег при електрическите коли. За целта инженерите на Tesla трябвало да планират дори капаци на калниците.

Серийното производство трябва да стартира през 2017 г.

През 2015 г. Мъск каза, че производството щяло да започне „след около две години”. Вероятно тогава новата Gigafactory ще осигури по-евтино производство на мощни акумулатори. Tesla първоначално иска новият електромобил да се казва Model E, но Ford държи правата върху това него.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин