Свежа външност и още по-голяма мощност за Lamborghini Urus

1508
2022

След пет години Lamborghini ще направи фейслифт на своя бестселър Urus. AUTO BILD ще ви каже, какви ще са промените по мощния SUV!

След LM002 Lamborghini пусна през 2017 г. Urus – втория си SUV. С общо 5021 екземпляра той е най-продаваният модел на марката.

Пет години по-късно италианците искат да освежат своя бестселър. Неотдавна болидът показа мускули на легендарната планинска отсечка Пайкс Пийк.

Нова предна броня и модерна инфотейнмънт система

Първо нека се спрем на външния вид: в момента актуалният Urus все още се движи маскиран, но прави впечатление, че от Lamborghini са обновили SUV-а много внимателно. Отпред се вижда нов преден капак.

Големият вентилационен отвор отпред е запазил формата си, но сега е с нови напречни елементи вместо досегашната си структура тип „пчелна пита”. Задницата също е пипната, като задната броня е с нов стайлинг с различен дифузьор. Ауспуховата уредба е с нови бленди на крайните тръби.

Във вътрешното пространство клиентите ще се радват на най-новото поколение на инфотейнмънт системата, както и на различни асистенти. Освен това ще има нови материали, тапицерии и цветове.  

Ще се появи ли Urus като Plug-in-хибрид?

От страна на моторизациите няма да има сериозни промени. За задвижването ще продължи да отговаря 4-литровият V8 битурбо агрегат, който се използва в моделите на Audi RS 6, RS 7 и RS Q8. По отношение на мощността инженерите от Сант’Агата Болонезе  вероятно ще добавят няколко конски сили – в момента V8 моторът на Urus разполага максимум с 650 к.с. и 800 Нм максимален въртящ момент.  

Според слуховете е възможно Urus да използва задвижването на Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid. Моделът от Цуфенхаузен използва V8-битурбо двигател, който тук е подпомаган от електрическа машина. Системната мощност на Cayenne е 680 к.с., а максималният въртящ момент – 900 Нм.

За момента от Lamborghini не издават каква точно ще бъде мощността на модела. На легендарната планинска отсечка Пайкс Пийк в Щатите мощният SUV вече показа мускули и счупи досегашния рекорд на  Bentley Bentayga. С време от 10:32,064 минути Urus (тук с 22-цолови джанти) бе с цели 17 секунди по-бърз от „британеца”.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин