/ Сбогом, CLS: модели като този ще ни липсват

Сбогом, CLS: модели като този ще ни липсват

В момента много автомобилни производители правят сериозни трансформации в моделните си гами. Mercedes също „орязва“ своята в хода на електрификацията – и изпраща в историята един от най-красивите си модели в лицето на CLS. В момента луксозното купе с четири врати е на пазара в третото си поколение, което според официалните източници няма да има наследник.

На уебсайта на компанията с централа в Щутгарт CLS вече не може да се конфигурира свободно – т.е. ако искате да си купите екземпляр от този модел, ще трябва да се ограничите с някой от вече произведените. Алтернатива е да разгледате борсата за употребявани автомобили на AUTO BILD. На нея могат да бъдат открити някои CLS-и от най-новото издание, при това на малко километри и в отлично състояние (щракнете тук, за да видите всички обяви).

Въпреки че CLS е луксозно купе, моделът беше много популярен в родината си, където са почитатели предимно на практичните автомобили. Ето защо в Германия има много предложения за употребявани CLS-и. За да не се налага да преглеждате всички (в момента над 1000) обяви, си струва например да търсите само модели от актуалното поколение (т.е. с първа регистрация от 2018 г. натакък) и пробег максимум 20 000 километра. В момента спрямо тези филтри търсачката открива 71 резултата.

Цветът на интериора може да не се хареса на всеки, но оборудването гарантира върхов лукс.

Цените на употребяваните CLS от последното поколение с посочените по-горе параметри стартират от около 114 000 лева. Що се отнася до двигателите, има голям избор от бензинови и дизелови варианти: от 220 d със 194 к.с. до CLS 53 AMG с 435 к.с. В ниския ценови сегмент обаче има предимно екземпляри с агрегати, работещи на принципа на самовъзпалемяването.

С 6 цилиндъра и на добра цена

Този CLS 400 d 4Matic, който очаква своя нов собственик в Autohaus Arnold в Парсберг/Лупбург (федерална провинция Бавария), демонстрира на какви страхотни предложения могат да попаднат потенциалните клиенти на Mercedes CLS. Купето от първи собственик е с безупречно попълнена сервизна книжка, първа регистрация от юли 2020 г. и до момента е е навъртяло по-малко от 10 хиляди километра. А това е нищо – особено за шестцилиндровия дизел с работен обем три литра.

Не само феновете на Mercedes трябва да знаят, че CLS е богато оборудван дори в базова версия. Разбира се, това се отнася и за почти тригодишния употребяван автомобил, който разполага със система от камери за 360-градусов обзор, люк на покрива и Full LED фарове, както и с много други екстри. Подобен екземпляр като нов излизаше около 166 000 лева – а този от снимките може да бъде ваш за 125 600. Звучи изгодно, нали?

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин