Сашо Кадиев разказва защо да не караме електромобил в Северозапада

0211
2022

„Викат ми Сашо Екото“ – похвали се Александър Кадиев с новия си прякор, придобит, откакто си е купил електромобил (по непотвърдена информация – BMW). Водещият на предаването „Преди обед“ по bTV гостува във влога „При ТоТо“, където разказва за преживяванията си около една от последните си командировки.

„Тръгвам на 100% батерия (…), заредил съм си (…) и си карам до Козлодуй.“ – започва историята за пътуването си Сашо. „Стигам в Козлодуй на 50% батерия – и си викам – „идеално“, ще мога да си се върна.“ Кадиев обаче не бил проверил, че в Северозападна България липсват мощни зарядни станции. „Има, но от бавните, 11 киловата“, уточнява водещият. Но най-забавното тепърва предстои: „Аз съм на АЕЦ-а, отивам да играя в Дома на енергетика (…) с електрическа кола“, която обаче не може да зареди, за да се прибере навреме в София! Кадиев все пак успява да намери една от бавните станции, но след като вкарва кабела, разбира, че няма време да чака.

Сашо потегля – но електрониката на автомобила вече е взела под внимание падането на външната температура и повишената консумация: и дори навигацията предупреждава, че желаната дестинация не може да бъде достигната. „В първия момент малко се притесних, обаче после си викам – „ще викна пътна помощ“ (…), загасих климатика, сложих само на къси да свети“. Кадиев продължава бавно към София – но вижда, че без спирка за зареждане няма да стигне в столицата. Спира на бензиностанция във Враца, където случайно среща момче, което го упътва към друга бензиностанция с налична „бърза“ зарядна станция. Втората бензиностанция обаче точно затваря. Един от служителите познава звездата от телевизионния ефир – и се обажда на шефа си, който позволява обектът да работи още 40 минути след края на работното време (в 23!), за да може Кадиев да вдигне заряда.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин