Сардиния става домакин на предпоследния кръг в електрическия офроуд шампионат Extreme E


23
сеп.
2021

Остава един месец до предпоследното състезание от първия сезон на Extreme E, което ще бъде проведено в Сардиния, Италия. Това е първата европейска локация на шампионата – а организаторите потвърдиха, че събитието ще се проведе в тренировъчната зона на армията на Капо Теулада в Сулцис-Иглезиенте – исторически район, разположен в югозападната част на острова.

Алехандро Агаг, основател и СЕО на Extreme E, коментира: „Ние сме почти на старта на предпоследното състезание от първия сезон на Extreme E. Досега това беше фантастично приключение и съм толкова горд от всичко, което постигнахме през годината.

Всички очакваме с нетърпение това събитие в Сардиния, което е свързано с историята на рали спорта, и бих искал да използвам възможността да благодаря на Автомобилния клуб на Италия, на Регион Сардиния, на Италианското министерство на отбраната и на Италианската армия, които ни оказаха голяма подкрепа на всяка стъпка. Тази X Prix ще подчертае някои от проблемите, пред които е изправена Европа и по-голямата част от света. Подготовката на събитието върви много добре; имаме още едно епично трасе, изпълнено с нови предизвикателства, към нас ще се присъединият невероятни учени, за да предадат знанията си за климатичните промени и да посочат иновативни решения за проблемите, както и да демонстрират електрически автомобили и решения за чиста енергия.”

Extreme E работи в тясно сътрудничество с Automobile Club d’Italia – националната спортна федерация, която организира и координира събитието – както и с Регион Сардиния, и неговия отдел по туризъм, Италианското министерството на отбраната и Италианската армия.

Extreme E е шампионат, в който електрическите SUV се състезават в някои от най-отдалечените части на света в пряк сблъсък с най-екстремната природа. Трасетата са с дължина между 6 и 10 км и състезателите трябва да се движат през поредица от виртуални порти. Всяко трасе ще се състои от пет до шест порти, в комбинация от офроуд пътеки като Амазонка и открит терен като Арктика. Форматът е проектиран така, че две групи от по шест отбора се състезават една срещу друга в кръгово състезание. За четирите най-добри отбора това ще бъде само загрявка за „нокаут фазата“, в която шофьорите ще застанат „един срещу друг“ за желаното място на финалите.

Екстремна жега или минусови температури, кал, пясък или лед – без значение колко екстремни са климатичните условия, състезателите и техните автомобили се нуждаят от надеждни гуми, които осигуряват перфектно сцепление и отлично представяне на всеки етап от състезанието. Continental CrossContact LKS, основата на новата гума, разработена за Extreme E, е добре балансирана многодишна гума със специално проектирани протектори за подобряване на сцеплението и стабилността на почти всяка повърхност. Advanced CrossContact ще помогне на състезателите безопасно да стигнат до финала на най-голямата серия за екстремни състезания в света. Всеки екип ще получи два комплекта летни и зимни гуми, оптимизирани за всеки терен, които изискват SUV с електрическо задвижване.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин