/ Само 250 км за Opel Zafira със 130 км/ч

Само 250 км за Opel Zafira със 130 км/ч

Това, което производителите на електромобили обещават като пробег, не може да бъде изпълнено от автомобилите при обичайното темпо по магистрала. Или пък все пак е възможно? В нашия голям тест на 28 модела при скорост от 130 км/ч по магистралата ще разберете, колко километра може да измине всеки от изпробваните от нас електромобили с едно зареждане на батерията!

Шоковите цени на горивата, предизвикани от войната на Путин в Украйна, направиха електромобилите значително по-интересни: Междувременно цената на тока за електромобилите е наполовина по-евтина в сравнение с цената на един литър гориво (в Германия)! Затова не е учудващо, че все по-голям брой водачи се интересуват от електромобили.  Доверие буди и фактът, че батериите стават все по-големи. Докато капацитетът им расте, страхът от недостатъчния пробег у водачите намалява.

Въпреки това обаче темата за пробега при автомобилите е все още една от най-наболелите. Все пак междувременно електромобилите съвсем спокойно се справят с пътуване до работата и обратно до вкъщи. Някои са напълно подходящи и за пътуване на дълги разстояния, тъй като зареждането им става бързо.

Opel Zafira: 250 км

Opel Zafira e-Life M: дългата почти пет метра Zafira e-Life разполага със 136 к.с. – би трябвало да са ѝ достатъчни. При постоянна скорост на магистралата от 130 км/ч обаче батерията се изтощава бързо, тъй като това е пълна газ за този модел на Opel. Категоричен извод: моделът е пригоден за използване в града. Зареждането става с до 100 кВт. В Германия микробусът струва 126 000 лв. Пробегът, измерен от AUTO BILD по време на теста ни на магистралата със 130 км/ч: 250 километра.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин