Само за Щатите: Audi RS 5 Sportback

След S5 Sportback Audi пуска и RS 5 с четири врати! RS 5 Sportback ще се появи от средата на 2018 г. първоначално в САЩ и Канада - от Audi засега не посочват причина, защо Европа е пренебрегната


31
мар.
2018

Преди пускането на американския пазар Audi показа RS 5 Sportback на автомобилното изложение в Ню Йорк. В сравнение с RS 5 Coupe и Cabriolet Sportback е по-дълъг с няколко сантиметра. Типичните RS-характеристики като овални ауспухови тръби и дифузьор са заимствани от другите варианти на каросерията. Техниката на  RS 5 Sportback ни е позната: 2,9-литров V6-битурбо агрегат с 450 к.с., двойно задвижване и 8-степенна автоматична трансмисия. Спринтът до 100 км/ч се взема за 3,9 секудни Собственото тегло на двувратото Coupé е 1840 кг – със 100 кг повече от нормалното RS 5. Ако и когато Coupé-то бъде предлагано в Европа, то се очаква цената му да стартира от 170 000 лв.

Сравнително стегнатите RS-спортни седалки предлагат солидна странична опора – по време на изложението ни се сториха удобни, но не е ясно дали ще бъде така на дълъг път.  задната седалка предлага достатъчно място за двама пасажери. Изработката на вътрешното пространство е безупречна: тапицираният с кожа мултифункционален волан е много удобен, а виртуалният кокпит -полезна екстра. Освен кожената тапицерия, вътре има алкантара и карбонови елементи. RS-логото присъства на праговете, волана, седалките и лоста на трансмисията. багажното отделение е с вместимост от 480 литра,  а ако сгънете седалките ще можете да поберете до 1300 литра.

Серийното RS-спортно окачване смъква каросерията със 7 мм по-ниско в сравнение с тази на S5 Sportback. като опция RS-спортното окачване се предлага със системата Dynamic Ride Control. Срещу доплащане Audi предлага матрични LED-фарове, 20-цолови джанти, керамични спирачни апарати и спортен диференциал. В Щатите максималната скорост на RS 5 Sportback е ограничена на 280 км/ч. Свързаността на модела е същата като при A5 и включва доплащаща се MMI plus с MMI touch системи. WLAN-Hotspot, Apple CarPlay и Android Auto също се предлагат срещу доплащане.

 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >