AUTO BILD България / „Самоубийствените“ врати се завръщат в американската S-класа

„Самоубийствените“ врати се завръщат в американската S-класа


18
дек.
2018

По случай 80-ия рожден ден на легендарния Continental Lincoln пусна специалната версия Coach Door Edition. Всъщност екзотичната модификация наподобява четвъртата генерация на модела (от 1961), която също има срещуположно отварящи се врати – именно в такъв автомобил е застрелян американският президент Джон Ф. Кенеди.

Coach Door Edition се ражда като нормално изпълнение на Continental, което по-късно е изпратено към Cabot Coach Builders в щата Масачузетс за „стречване“ (удължаване с 15 см) и допълнителни модификации. От Lincoln уточняват, че тук не става въпрос за някакъв тунинг – тъй като самият производител е проектирал всички компоненти за новата версия и после ги препраща към Cabot. Continental Coach Door Edition ще бъде моделът с най-много място за краката отзад, а на мястото на централната седалка е поставена конзола с бутони за управление на климатичната инсталация, аудиоуредбата и др.

След модификациите колата е станала по-тежка само с около 70 килограма от стандартен Continental – затова не са се наложили промени по спирачната система и по шасито. За задвижването се грижи 3-литровият битурбо V6-двигател с максимална мощност 400 к.с. Coach Door Еdition ще бъде произведена само в 80 бройки. Очаква се цените да стартират от около 100 000 щатски долара.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >