Рядко срещан употребяван малък автомобил за под 100.000 лв.

1701
2023

Cygnet е сред най-рядко срещаните модели на Aston Martin. В момента за продажба е обявен един употребяван благороден „мъник”

Aston Martin е производител на мощни спортни коли. Всъщност. Между  2011 и 2013 г. марката предлага и Cygnet. Мини-автомобилът на базата на Toyota iQ е преработен от британците и е предлаган като практична алтернатива за града.

Все пак е съмнително, че водачите на DB9 ще се чувстват добре в полубрата на iQ. Макар, че вътрешното пространство е доста висококачествено. Aston Martin е продал общо 800 екземпляра, преди производството да бъде преустановено. В Германия в момента един такъв екземпляр се предлага за продажба на пазара за употребявани автомобили!

Cygnet е с пробег от само 23.5000 километра

С 1,3-литровия ди мотор с 98 к.с. моделът на Aston Martin не блести кой знае колко по отношение на пърформънса. 

Първата регистрация на ексклузивния мъник е от декември 2011 г. Оттогава Cygnet е изминал 23.550 километра – съвсем приличен пробег.

Дългият малко повече от 3 метра модел в цвят Silver Blonde Metallic оставя добро впечатление на снимките и по него не личат следи от употреба. Все пак от обявата не става ясно, колко собственика е имал този Aston Martin и дали сервизната му история е безупречна.

Мини-автомобил с благородно оборудване

Докато целта на Toyota iQ е да бъде практична, акцентът при Aston Martin Cygnet е луксът. Интериорът е облагороден с кожена тапицерия и много комфортни екстри.  

С произведени само 800 екземпляра Cygnet е истинска рядкост, което дава отражение и на цената. Все пак става дума за Aston Martin и затова цената от 100.000 лв., която е обявила автокъщата в Бавария за този Cygnet са оправдани. Това е най-евтината възможност да станете притежател на Aston Martin.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин