Рядка бронирана S-класа на страхотна цена!

1403
2020

Mercedes-ът за президенти и високопоставени особи – напълно бронираният S 600 L Guard е крепост на колела. Сега автомобилът е обявен за продажба: въпреки загубата на стойност в размер на 300 000 лв., екземплярът не е никак евтин!

Отвън Mercedes S 600 L Guard изглежда като съвсем обикновена S-класа с удължено междуосие. Зад черния лак обаче се крие обвивка от стомана, кевлар и арамид, която е в състояние да отблъсне дори и атака с изстрели от големокалибрено оръжие. Guard (означава защитник) е една специална S-клас. Принципно това е крепост на колела, която има за цел да предпазва високопоставени държавни особи и магнати. Обозначението VR10 обозначава класа на защита. Така, че в категорията на цивилните превозни средства този Benz е във висшата лига. Сега един такъв екземпляр се продава от търговец в германския град Нойс – на страхотна цена!

Въпреки, че е с първа регистрация от 2017 г. и има сравнително малък пробег от 20 000 километра, луксозната лимузина вече струва с около 300 000 лв. по-малко от покупната цена. Макар и загубата на стойност да е внушителна, цената все още е огромна: 785 000 лв. За тази сума обаче получавате автомобил с уникални качества. Освен бронираната каросерия, този S-клас разполага с непробиваеми стъкла, специални гуми с функция за аварийно движение и задвижваща се посредством бутон пожарогасителна система. Иначе луксозното оборудване на Guard не е кой знае колко впечатляващо: TV-тунер, DVD-плейър, съраунд аудиосистема и отопляеми седалки с функция за масаж можем да видим и в обикновения S-клас. Макар, че човек не се нуждае от повече от това, което предлага тази кола.

При 4,6 тона 530 к.с. изглеждат направо малко

Задвижването на бронирания Benz е впечатляващо: под капака на най-новия Guard (серия X222) работи 6-литров V12 агрегат с 530 к.с. Трансмисията е 7-степенна автоматична. Въпреки теглото си от над 4 тона, бронираният  S 600 може да вдигне 210 км/ч. Спринтът от 0 до 100 км/ч се взема за 6,8 секунди. Въпреки, че в сравнение с базовата версия (0-100 за 4,6 секунди) това звучи малко тромаво, черният Benz се движи доста прилично. Дължи се както на асистиращите системи за водача, които се грижат за стабилното положение на луксозния модел. Автомобилът е в топсъстояние. Така, че ако сте държавен глава или шеф на мафията, може да се поинтересувате от този брониран Benz. S 600 L Guard се среща рядко както на пътя, така и на пазара за употребявани автомобили. Нищо чудно при тези цени.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин