Корпоративни новини » Ръст в продажбите на Lexus

Ръст в продажбите на Lexus

0708
2019

Днес Lexus International обяви, че общият обем на продажбите на компанията в световен мащаб през първите шест месеца (в периода от януари до юни) на 2019 г. възлиза на 360 045 автомобила. Представянето по отношение на продажбите представлява увеличение с 10% в сравнение със същия период на миналата година (януари-юни 2018 г.).

Продажбите на самозарядни хибриди в световен мащаб бележат ръст в размер на 34% и достигат обем от 121 234 автомобила, което представлява 37% дял от общия обем на продажбите на компанията в целия свят. Продажбите от началото на календарната 2019 година до настоящия момент са отражение на засиленото пазарно търсене на изцяло новия луксозен седан Lexus ES, на представения неотдавна компактен кросоувър Lexus UX, както и на цялостното възходящо развитие на пазара на луксозни стоки в Китай.

През първата половина на 2019 г. продажбите на Lexus в Европа продължават да бележат ръст с постоянни темпове. В характеризиращия се с цялостен лек спад (-2%) премиум пазар,
продажбите на Lexus постигат увеличение с 5% и достигат общ обем от 40 450 екземпляра.

Значителен растеж се отбелязва на няколко от основните за марката пазари като този в Италия (+51%), Германия (+33%), Испания (+19%), Полша (+13%), Франция (+12%) и Великобритания (+8%). Ръстът на продажбите се дължи на пазарната премиера на двата изцяло нови модела – компактния кросоувър UX и луксозния седан ES. След едва петмесечно присъствие на пазара, UX постига ниво от 8 322 продададени единици, потвърждавайки положителния
пазарен отзвук, с който бе посрещнат първият представител на Lexus в бързо растящия сегмент на луксозните компактни кросоувър модели.


Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин