Новини » Руснаци ще правят 4х4 Mustang на ток с 840 „коня“

Руснаци ще правят 4х4 Mustang на ток с 840 „коня“

1312
2018

Руската компания „Авиар“ планира да пусне електрически Mustang още преди самия производител Ford да го направи. За момента готов прототип няма, единствено рендери, които, в интерес на истината, изглеждат много приятно. Проектът, наречен R67, използва каросерията на класически Mustang Fastback от 1967.

Машината ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,2 сек и ще развива максималнa скорост 250 км/ч. Пробегът с едно зареждане ще бъде 507 км. Два електромотора (по един на всяка ос) ще черпят енергия от батерия с капацитет 100 кВтч и ще превърнат Mustang в 4х4-машина.

Каросерията ще бъде изработена от въглеродни нишки и алуминий, а при скорост 120 км/ч отзад ще излиза регулируем спойлер. Въздушно окачване ще може да променя височината на колата. В интериора руснаците са предвидили огромен 17-инчов дисплей като в Tesla – вероятно оттам ще се управляват повечето функции в автомобила. От Aviar не споменават нищо за цената – но все пак проектът има да изяде още много хляб дори по отношение на пускането на прототип.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ