Руснаци пуснаха автономни KIA Ceed по улиците на Москва


22
дек.
2020

Първите автономни автомобили на Sber Automotive Technologies тръгнаха по улиците на Москва за пробни километри в зимни условия. Автономните KIA Ceed трябва да бъдат тествани при висока влажност, температури под нулата, лоша видимост и затруднени пътни условия.

Пет факта за автономните автомобили на Sber

До края на годината SberAutoTech очаква да увеличи броя на своите автономни автомобили до десет, като техният брой ще продължи да расте през следващата година. Автономните коли на Sber са премимали успешно фаза на предварителни тестове и са получили всички разрешителни за движение по обществени пътища. Автомобилите биват разпознавани посредством графики на каросерията и знака „A“ на задния капак.

С цел спазване на действащите закони, автономните автомобили ще имат човек шофьор зад волана. Те са оборудвани с патентован бордов компютър, който използва картографските решения на 2GIS, още един представител на екосистемата на Sber. SberAutoTech е нов бизнес на Sber, създаден през април 2020 г. За седем месеца бяха преминати няколко изследователски и развойни цикъла, които позволиха на компанията да изгради първата серия от своите автономни коли.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >