/ Руснаци превозват Maybach на покрива на Land Cruiser (ВИДЕО)

Руснаци превозват Maybach на покрива на Land Cruiser (ВИДЕО)

Клипче от странна „каскада“ циркулира из социалните мрежи: на него се вижда как Toyota Land Cruiser вози на покрива си Mercedes-Maybach S-Class!

В действителност, покривът на Toyota Land Cruiser е проектиран да издържа на натоварване „само“ 200 килограма. Явно обаче може да се справи и с 10 пъти повече!

Определено Toyota Land Cruiser е модел, известен със своите здравина, комфорт и надеждност. Офроуд машината е доказала всички тези качества в практиката. А сега ги подкрепя и шантава каскада: екземпляр от серията 100 е заснет да се движи, натоварен с Mercedes-Maybach S-класа на покрива!

Естествено, според спецификациите на японската офроуд машина подобно натоварване не е допустимо – максимално отгоре би следвало да качите максимум 200 килограма и то при наличие на съответните одобрени релси. Явно обаче някои от собствениците на Land Cruiser-и не се притесняват да товарят не по 200, а по 2200 килограма!

Mercedes-ът върху покрива на Toyota-та е собственост на руски инфлуенсър с потребителско име Chebotarev_life. Профилът му в Instagram е пълен с шантави експерименти – подобни на сегашния, при който S-класата е разположена върху дървена рама и е закрепена с ремъци, които минават около A-колоните и между D-колоните отзад.

Конструкцията обаче не е подходяща за всекидневието. Явно е направена специално с цел трупане на лайкове и гледания в социалните медии. Не бихме искали да си представяме какво би станало с автомобила отгоре при рязко ускорение, спиране или по-бързо взимане на някой завой…

Важното е, че за видеото нещата са се получили – определено страхотно шоу!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин