Руски влогър размаза Porsche Taycan във витрина на шоурум (ВИДЕО)


11
февр.
2021

Да предизвикаш катастрофа за гледания в YouTube? Точно това явно е направил руският Youtuber Михаил Литвин, който разбива струващо 350 000 лева Porsche Taycan Turbo S по грандиозен начин. Литвин казва, че бил объркал педалите – но видеото поражда някои съмнения! Накратко: Литвин разглежда Porsche Taycan Turbo S в последния си видеоклип в YouTube. Малко след като влиза в електромобила, Taycan минава през витрината на шоурума на Porsche – почти като в „Да изчезнеш за 60 секунди“. Когато Литвин излиза, той обяснява, че объркал газта и спирачката. След това видеото свършва. Но наистина ли това е инцидент или просто постановка, за да направи видеото гледаемо? Има много фактори, поради които си задаваме този въпрос.

На първо място, Михаил Литвин е познат с подобен тип изпълнения. През октомври 2020 г. той запали своя Mercedes-AMG GT 63 S с 639 к.с. – пред камерата, разбира се. Говори се, че автомобилът е бил в сервиза няколко пъти и Литвин е бил недоволен от направеното там. Видеото вече има над 21 милиона гледания.

Kлипът с Taycan също се развива доста успешно – вече е събрал четири милиона гледания в рамките на един ден. Нека преминем през петминутното видео стъпка по стъпка. В началото могат да се видят трима актьори, които очевидно трябва да представят Сталин, Ленин и Путин. Последният съветва Литвин да си живее живота, след което инфлуенсърът влиза в шоурума на Porsche. След като погалва червен Taycan и подушва (?!) огледалото на Cayenne, руснакът се заема с Taycan Turbo S в цвят „креда“. Той поглежда отблизо суперелектромобила и дори знае как да отвори капачката за зареждане. След това влиза, слага колана – и изведнъж електрическото Porsche с мощност 761 к.с. се изстрелва напред. Екранът става черен.

Пострадал е не само Taycan – шоурумът на Porsche се нуждае от две нови витрини след катастрофата.

Следващият кадър показва как приятел на Литвин стои пред шоурума и обяснява, че Литвин имал шофьорска книжка отскоро. По случайност той е само на няколко метра от витрината, в която Youtuber-ът блъска Рorsche-то няколко секунди по-късно. Инцидент или постановка? Това е въпросът!

Няколко подробности са противоречиви

Във видеото се забелязват няколко неща: първо: защо няма търговец наблизо? Хлапак по анцуг влиза в представителството на Porsche и се държи странно, но никой служител не идва при момчето. Освен това Taycan-ът сякаш е в най-отдалечения ъгъл на шоурума спрямо витрината, но на пътя му няма други автомобили. И тогава неговият приятел случайно се оказва на точното място пред магазина и го снимат в същия момент? Много съмнително. Най-странното обаче е определено ключът. Откъде Литвин го е взел? Явно той вече е бил в колата – а това няма как да стане, тъй като ключовете от изложените автомобили винаги се пазят на сигурно в сейф. На всичкото отгоре видеото завършва веднага след катастрофата.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >