Руският Rolls-Royce Cullinan

1901
2022

Aurus – зад този бранд се крие лимузината, на която се вози самият Владимир Путин. Руснаците използват тази марка за своите луксозни модели, които, разбира се, далеч не са направени без помощта на западни технологии. И докато Путин се наслаждава на своя брониран Senat с тегло близо 7 тона и дължина 6,63 метра, хората от Aurus подготвят следващия си модел – руския отговор на Rolls-Royce Cullinan!

Той ще носи името Aurus Komendant и неговият прототип беше представен още през пролетта на 2019. Серийната версия обаче още не е готова. След появата на типовото одобрение в базата данни на Росстандарт, изглежда, премиерата на готовия модел е планирана за съвсем близко бъдеще. Според документа скъпарският кросоувър ще се простира на дължина 5380 мм, широк е 2004 мм, висок 1820, а междуосието от 3100 мм трябва да осигурява разточително място за краката на пътниците зад водача.

Теглото на машината е 3235 кг, а за върхов комфорт трябва да се грижи въздушното окачване. Задвижването ще бъде двойно с многодисков съединител. Komendant ще използва същата база като Senat. Разбира се, моделът ще може да бъде поръчан и като брониран. SUV-ът ще разчита на хибридна система с 4,4-литров бензинов V8, генерираща максимален въртящ момент 880 Нм и максимална мощност 958 конски сили. Допълнителният електромотор разполага с 68 к.с. и черпи мощност от литиево-йонна батерия Enertech с тегло 102 кг. Предаването на мощността към колелата става посредством 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Към момента от Aurus не разкриват официално кога ще бъде премиерата, но според слуховете тя трябва да се състои още през следващите месеци. Очаква се цената да бъде близо половин милион лева.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин