AUTO BILD България / Руският конкурент на Tesla

Руският конкурент на Tesla


24
авг.
2018

Руският производител на оръжия „Калашников“ иска да започне производството на електромобил. Първият екземпляр на електрическата „супермашина“ вече беше представен пред широката общественост. Визуално CV-1 е стар познайник – той носи дизайнерския език на ИЖ-2125. Може би, дори използва оригинална каросерия на модела от 70-те години. За това можем единствено да гадаем – от „Калашников“ пазят тайна.

Техническите специалисти са оборудвали CV-1 с нови светлини и „редуцирана“ радиаторна решетка. Светлосинята каросерия е толкова ниска, че големите бели джанти сякаш изчезват в калниците. Това определено е шикозна ретро визия, но не и нещо, което сме свикнали да виждаме от повечето автомобилни марки в наши дни. Естествено, Tesla ще се окаже висока топка като конкурент – за да я достигне, „Калашников“ ще има много хляб да изяде. За съжаление, няма информация относно техническите данни на CV-1. Говори се за пробег 350 км с едно зареждане. Все още не е ясно дали руският оръжеен гигант ще започне серийното производство на електромобила.

Още по темата

Card image cap
Най-важното за фейслифта на Toyota Yaris

13
мар.
2017

Toyota представи на автомобилното изложение в Женева обновения Yaris

Card image cap
Автомобили мечта за четирима

5
юли
2016

Това Coupé-тата с четири врати са скучни? Забравете! Новите Coupé-та на Mercedes, Audi, BMW и VW залагат на спорт и дизайн. Те се целят право в сърцето!

Card image cap
Автоморга за суперавтомобили

27
май
2017

В невзрачен калифорнийски двор много суперспортни италиански автомобили (или по-точно – останките от тях) са поели по своя път към вечността

Card image cap
BMW Films се завръща с късометражен филм!

23
сеп.
2016

Поредицата от късометражни филми на BMW отново е тук. Новата част със заглавие "The Escape" ще се появи на 23-ти октомври с много екшън и холивудски звезди на BMWFilms.com.

Card image cap

В последния брой:

Архив >