AUTO BILD България / Руският конкурент на Tesla

Руският конкурент на Tesla


24
авг.
2018

Руският производител на оръжия „Калашников“ иска да започне производството на електромобил. Първият екземпляр на електрическата „супермашина“ вече беше представен пред широката общественост. Визуално CV-1 е стар познайник – той носи дизайнерския език на ИЖ-2125. Може би, дори използва оригинална каросерия на модела от 70-те години. За това можем единствено да гадаем – от „Калашников“ пазят тайна.

Техническите специалисти са оборудвали CV-1 с нови светлини и „редуцирана“ радиаторна решетка. Светлосинята каросерия е толкова ниска, че големите бели джанти сякаш изчезват в калниците. Това определено е шикозна ретро визия, но не и нещо, което сме свикнали да виждаме от повечето автомобилни марки в наши дни. Естествено, Tesla ще се окаже висока топка като конкурент – за да я достигне, „Калашников“ ще има много хляб да изяде. За съжаление, няма информация относно техническите данни на CV-1. Говори се за пробег 350 км с едно зареждане. Все още не е ясно дали руският оръжеен гигант ще започне серийното производство на електромобила.

Още по темата

Card image cap
Boxster и Cayman с нови имена

10
дек.
2015

Моделите с централно разположен двигател ще бъдат продавани с добавката 718 към моделното наименование от 2016 г.

Card image cap
Ето колко опасни са автомобилите без еърбег

26
сеп.
2017

Олдтаймери и стари употребявани автомобили – около 900 000 коли в Германия не притежават животоспасяващите въздушни възглавници. Видеоклип показва колко опасни са тези машини при инцидент

Card image cap

В последния брой:

Архив >