Румънци победиха българите в първото съвместно Ендуранс състезание

1505
2017

Вчера на писта „Моторпарк Румъния“ в северната ни съседка се проведе първото по рода си съвместно състезание на българския и румънския ендуранс шампионат. В него участие взеха както български екипи, така и румънски.

Надпреварата бе организирана съвместно от румънския клуб Willi Motorsprt и българите от Lotus Sofia Motorsport.

В програмата за деня влизаха две свободни тренировки, квалификация и две състезания – трети кръг от 1-часовия Endurance Sprint в рамките на втория уикенд за сезона от Vivacom Bulgarian Endurance Championship, и 2-часов ендуранс, валиден за първи кръг от Romanian Endurance Series.

Най-добро време в квалификацията записа тимът на Willi Motorsport, а втори и трети останаха отборите на Lotus Sofia Motorsport и Team Romania. Останалите български участници от отборите на Kose Bose, Pleven Rally Team и Georgiev Racing завършиха квалификациите съответно с пето, седмо и дванадесето място. 

Най-много обиколки и първо място спечели отборът на Lotus Sofia Motorsport, който успя да завърти 29 обиколки на дългото 4,129 км трасе. Втори и трети завършиха отборите на Kose Bose и Georgiev Racing съответно с 28 и 27 обиколки.

В двучасовия Endurance взеха участие 13 екипа. Първото място на почетната стълбичка зае отборът на Willi Motorsport, след като за 120-те минути успя да навърти 63 обиколки. С две обиколки по-малко завърши отборът на Team Romania, а тимът на Toma Racing приключи надпреварата с 59 обиколки и трето място. Отборът на Kose Bose единствен от българите успя да завърши надпреварата, като се класира на пето място. С най-малко късмет бе екипът на Lotus Sofia Motorsport, който се движеше на четвъртата позиция, но отпадна от надпреварата минута и половина преди края на състезанието.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин