Румен Дунев: писта „София 2022” ще е празник за пилотите и феновете

2109
2022

Възстановяването на пистовото състезание „София” на пътния възел под Бояна е нещо, за което БФАС се бори от много време насам и което най-после стана факт. Това заяви председателят на БФАС Румен Дунев на пресконференцията преди първия кръг от пистовия шампионат за новия сезон.

Писта „София” под Бояна винаги е била празник на моторните спортове, както за пилотите, така и за зрителите и нашата амбиция е да върнем тези положителни изживявания – заяви Дунев. – Подготвили сме се за сериозен интерес от страна на пилотите и зрителите, искаме да вдигнем стандарта на провеждането на автомобилни състезания у нас. Освен квалификациите и състезанията, зрителите ще могат да видят демонстрации на състезателни автомобили от всички моторни дисциплини у нас, ретро парад и надпревара между трима големи български спортисти: Кубрат Пулев, Петър Стойчев и Йордан Йовчев с еднакви автомобили.

Писта „София 2022” ще се проведе в събота, 24 септември, като от 9:00 часа сутринта започват квалификациите, по обед ще е откриването, а след това и състезанията.

„Десет години след националната ми титла в Х4 се връщам на пистата, за да помогна на Румен, на БФАС и на състезанието, като се надявам, че ще успеем да зарадваме феновете с интересни състезания”, допълни Калин Бенчев, който ще се състезава със Субару Импреза.

Надявам се на сериозна конкуренция и на оспорвана битка, защото знам, че ще има силни пилоти и автомобили, тъй като доста време нямахме възможност да караме – допълни 6-кратният шампион в серия Туринг Иван Влъчков. – Никога не съм карал на писта „София” и за мен това е сбъдната мечта.”

Специални благодарности на Румен Дунев и БФАС, че върнаха състезанието под Бояна – заяви пилотът от серия Спорт Александър Димитров. – Надявам се на добра организация, много публика и интересни надпревари. Важното е всички да стигнем успешно до финала.

Техническите и административните прегледи преди състезанието ще се проведат в петък, 23 септември.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин