Роналдо си купува най-скъпия автомобил на света!

0105
2019

По информация от испанските медии супер-звездата на италианския Ювентус Торино си е купил нов автомобил – това е новият модел от серията „La Voiture Noire“ на Bugatti. Автомобилът развива максимална скорост от 420 км/ч и притежава общо 1500 к.с. С цена от 22 милиона лева (!) това е най-скъпият автомобил с разрешение за движение по нормални пътища в света!

Особеното на колата – освен цената: автомобилът е произведен само веднъж. Блестящата единична бройка е вдъхновена от модела Type 57 SC Atlantic. Дизайнерът на Bugatti Етиен Салом: „Всеки детайл е изработен на ръка, а каросерията от прозрачен карбон блести в черно, прекъсната само от ултра-фина карбонова структура. Работихме дълго и интензивно по дизайна, докато достигнахме момента, в който нямаше какво повече да подобряваме.“ Typ 57 SC Atlantic е разполагал преди 80 години с 200 к.с. По онова време това е било достатъчно за 220 км/ч максимална скорост.

Проблемът е, че на Роналдо ще му се наложи да почака още за черната „бегачка“. Автомобилът ще е готов през 2021 г. Преди нападателя на Ювентус, като купувач на невороятния автомобил се считаше  бившият патриарх на VW Фердинанд Пийх. Сега обаче се оказва, че Роналдо си е осигурил возилото. В автопарка на португалския футболист има над 20 автомобила – нито един обаче не като този…

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин