/ Розово Ferrari F40 се заби в ограда (ВИДЕО)

Розово Ferrari F40 се заби в ограда (ВИДЕО)

Леле, колко тъпа ситуация! В САЩ Ferrari F40 се забива в ограждения. Това, което изглежда като грешка на водача, обаче вероятно се дължи на технически дефект. За щастие щетите по автомобила не са много големи!

Видео в Instagram представя леката катастрофа. Инцидентът е настъпил в рамките на Formula Drift Event в Сиатъл. В краткия клип можете да видите фолираното в розово F40, което ускорява по тясна алея между паркирани автомобили.

Проблемът е, че в края улицата е преградена с ограда за строеж. Шофьорът на F40-ката полага големи усилия – но поради липсата на ABS и четирите гуми блокират, преди Ferrari-то, което струва поне 3 милиона лева, да се блъсне.

За щастие оградата се измества, така че Ferrari-то я докосва само леко. И макар че на пръв поглед изглежда, че водачът прави тотални глупости, всъщност се твърди, че причината за ПТП-то се дължала на блокирал педал на газта. Поне така твърди потребителят на Instagram garnetsgti, качил видеото.

Въпреки че няма още снимки на катастрофиралото Ferrari, щетите вероятно са доста леки. В най-добрия случай щети е имало само по розовото фолио, а бялата боя отдолу трябва да е останала непокътната.

F40 с изпускателна система за 30 000 долара

Между другото, розовото F40 е добре познат автомобил на тунинг сцената в САЩ. В рамките на изложението SEMA 2022, тунинг фирмата Boden Autohaus представи атрактивния проект на базата на класическия италиански модел. За перфектната „фламинго визия“ собственикът избира фолио от Inozetek в цвят „Розова вода“ – въпреки че Ferrari не обича да виждат моделите си в розово.

F40 е получил титаниева изпускателна система на стойност $30 000, джанти BBS-E88 със златна звезда и окачване KW с колоувъри. Няма информация дали мощността на 2,9-литровия V8 битурбо е увеличена или е останала 478 к.с. Но F40-ката определено привлича вниманието!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин