Роботизирани задни части тестват седалките на Ford


4
февр.
2019

Ако ви се налага да се качвате често в автомобила с потни панталони, създавате сериозно предизвикателство за вашите седалки. Причината – топлата и богата на сол влага бива просмукана от тапицерията. За да изследва как се държат седалките в тази „деликатна ситуация“, Ford модифицира робот на производителя Kuka и го нарича Robutt. На ръката на робота виси възглавничка, оформена като седалищна част на голям човек. Наименованието Robutt идва като съкращение на „robotic butt” (б.пр. „седалище на робот“).

Преди всеки тест възглавничката бива напоена с 450 мм течност с нормална телесна температура. Качествена автомобилна седалка трябва да издържи поне десет години. За да симулира това, Robutt поставя и вдига своята влажна седалищна част 7500 пъти върху седалката – наподобявайки истински шофьор. За това упражнение на Robutt му трябват три дена.

Първият модел на Ford, чиито седалки са подложени на тест с помощта на Robutt, e новата Fiesta. За изпитанията машината се е нуждаела от три дена. Постепенно Ford ще въведе „седалищния тест“ за всички модели, предлагани на европейския пазар.

Още по темата

Card image cap
Китай забрани 553 «лакоми» модела

2
ян.
2018

За да постигне квотата от електромобили за 2019, Китай забрани производството на 553 модела автомобили, които изразходват твърде много гориво. Правителството планира и задължителна квота за електромобили

Card image cap
Екстрите повишават цената на едно Ferrari с близо 40 процента

23
ное.
2016

Някой отметки в списъка с допълнително оборудване вдигат цената на едно Ferrari 488 Spider до небесата. Тези екстри повишават цената на спортния автомобил с близо 40 процента!

Card image cap
Mercedes CLK DTM AMG на аукцион

31
окт.
2016

Аукционната къща Historics at Brooklands пуска на търг един от 100-те построени Mercedes Benz CLK DTM AMG. Отличаващи се бонуси: Навъртяни са само 16 000 км и един от 40-те модела с десен волан.

Card image cap

В последния брой:

Архив >