Роботизираните таксита на Tesla ще се появят още тази година в Китай

1705
2024

След посещението на Илън Мъск в Китай, мениджър на концерна  Baidu даде изявление относно бъдещата поява на роботизираните таксита на Tesla

Преди няколко седмици Илън Мъск изненадващо замина за Китай. Не стана ясно, по какъв повод е посещението му. Според слуховете шефът на Tesla е посетил Baidu, за да сключи сделка за данните за навигационната система и картите. Всъщност разговорите са били повече в посока на софтуера.

Китайски технологичен гигант ще помага на Tesla

Според онлайн-изданието Electrek високопоставен мениджър на китайския концерн е направил изявление във връзка с разговорите. Така Baidu ще подпомага Tesla в пускането на роботизираните таксита на китайския пазар. Възможни са и следващи сътрудничества.

Концернът вече разполага със собствена флотилия от автономно движещи се таксита, базирани на специално разработения „Apollo Moon“. Тези автомобили са плод на сътрудничество с Beijing Automotive Group BAIC.

Роботизирани таксита още през тази година?

Така, че опитът и ноу-хау-то за целите на Tesla са налице. Засега не е ясно, каква ще е ползата на китайския концерн от сделката. Очаква се скоро – още през тази години – роботизираните таксита да се появят по улиците и пътищата на Китай. Поне такова е желанието на шефа на американския концерн Мъск, изразено е X (бивш Twitter). Да видим, дали планът относно времето ще бъде изпълнен.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин