Решениe за бързо навлизане в електрическата мобилност от Киа България

1012
2021

Kia изгради мрежа от зарядни станции в България, а сега добавя и мобилно приложение за ползване на тази мрежа – Kia Hypercharge. И не само това, Kia Hypercharge ще осигури достъп до 400 000 зарядни станции на партньорите на марката в цяла Европа, даващи възможност за зареждане с мощност от 22 кВт до 300 кВт Апликацията е своеобразна карта, която показва локациите на зарядни станции на Стария континент. Всички станции, свързани към платформата, предлагат интелигентни възможности за дистанционно управление и автоматично таксуване.

Чрез приложението Kia Hypercharge потребителите имат възможност да стартират и спират зареждането на електромобила; да проследяват детайлите, свързани със зареждането, и да управляват потребителския си акаунт. Kia Hypercharge съдържа информация за избраната станция – местоположение, мощност, тип, брой точки на зареждане (конектори) и цена за извършената услуга. Плащането на зарядните сесии се извършва според тарифата на съответната станция.

Киа България създаде това приложение, базирайки се на опита си в изграждането на мрежа от електростанции на територията на страната, като компанията планира инсталацията на още много зарядни станции с мощност до 300 kW, подготвени да посрещнат нуждите на бъдещето, способни да зареждат следващо поколение електромобили. Към момента всички търговски представителства на марката в България разполагат със зарядни точки, като до края на годината предстои включването им в мрежата на Kia Hypercharge. През следващата година ще добавим още 20 зарядни точки из цялата страна, повече от които ще предлагат 150 kW мощност, за по-бързо и удобно зареждане.

Днес мрежата от електростанции Kia Hypercharge се увеличава с още една локация – представителството на марката в Пловдив. Станцията KEBA KeContact, P30 x-series дава възможност за заряд на 100% от предлаганите на пазара електромобили.  

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин