Ретро Mustang с електрическо задвижване


2
юли
2019

Charge Cars ще покаже на Festival of Speed Ford Mustang с ретро визия. Под капака на автомобила се крие най-модерната техника на електромобил.

Електромотор вместо V8 агрегат: британските специалисти на тема автомобили от Charge Cars са подготвили за Festival of Speed в Гудууд електрически Mustang. Coupe-то (по-късно е възможно да се появи и кабриолет) ще бъде произведен 499 пъти и ще струва около 760 000 лв. Визитката на Charge Cars е впечатляваща – британците вече са работи съвместно с Williams, McLaren и Jaguar Land Rover! 

Въпреки, че Mustang-ът на Charge Cars изглежда като от 60-те години, това не е класика. Вместо да преработват стари модели Mustang, британците залагат на електромобил, сглобен с нови части за каросерията. Впечатление правят най-вече ниско смъкната радиаторна решетка, внушителният Power Dome на предния капак и изтегления като спойлер заден капак. За задвижването отговарят четири електромотора, по един на всяко колело. Общо те предоставят на разположение  400 кВт.  (544 к.с.), а максималният въртящ на Mustang е 1200 нютонметра. Спринтът от 0 до 100 км/ч продължава 4 секунди, а максималната скорост е 240 км/ч. Пробегът, осигурен с батерията с капацитет 64 кВт. е 322 километра (в идеалния случай). Посредством таблет а ла Tesla в интериора водачът може да избира режимите на движение, както и да превключва между двойно и задно задвижване.

Още по темата

Card image cap
Peel – еднометровият автомобил

20
сеп.
2017

Британските Peel от 60-те години все още са най-малките автомобили на света - и днес са колекционерска рядкост. Един наистина къс тест

Card image cap
Клубът на супербързите: Ferrari 458 Speciale

29
юли
2017

Ако искате да влезете в клуба на най-бързите автомобили, то моделът трябва да вдига поне 480 км/ч! Преглед на 73-те най-бързи и ексклузивни автомобили на света.

Card image cap
Колите с най-яки спойлери: Peugeot 405 T16 Pikes Peak (1988)

19
февр.
2018

По-голямо налягане на притискане и по-добра позиция на пътя: това са целите на задните спойлери на автомобилите. Някои модели обаче са наистина внушителни - ще ви покажем "класация" ни

Card image cap

В последния брой:

Архив >