Ретро перлите на Opel на най-голямото изложение за класики

0604
2017

Изложението Techno Classica в Есен, което тази година е 29-то поред, отвори врати. До 9-ти април то ще предлага на почитателите на олдтаймери всичко, за което копнеят сърцата им – класики на две и четири колела с хромирани орнаменти, търсени усилено резервни части и др. Opel Classic и ентусиастите от Alt Opel IG (клуб на притежателите на винтидж коли Opel) ще посрещат и приветстват феновете в зала 2 на щанда на марката, който е конструиран като пица, което отразява приветливостта, с която марката е известна.

“Флагманите на Opel” е мотото тази година на Techno Classica. Легендарният Admiral отпреди Втората световна война, отбелязал своята премиера през 1937 г., е острието във флотилията на бранда от Рюселсхайм. Трудно е да се повярва, че прекрасната класика в стил ар деко е вече на 80 години. Пътуването във времето продължава с двумилионния произведен Opel – Kapitän 1956 г. Тук присъстват и представители на прочутите KAD модели (Kapitän-Admiral-Diplomat) като един Diplomat A от 1968 г. и Opel Admiral от 1970 г. – два истински улични крайцера. Senator A 1978 г. е с класически дизайн в интерес на истината повече от 70-те, докато новият флагман на Opel, Insignia Grand Sport, демонстрира настоящата дизайнерска философия, описвана като “Среща на скулптурната артистичност с германската прецизност”.

Щанд в зала 2: Opel Classic и ентусиастите от Alt Opel IG (клуб на притежателите на винтидж коли Opel) ще посрещат и приветстват феновете.

Opel Ampera-e ще бъде звездата на специалното изложение на тема “електрическа мобилност”. Новият шампион по автономен пробег е Електрическият автомобил с голямо „Е“ или ‘Das Elektroauto’, който има революционен официално потвърден съгласно NEDC пробег от 520 километра (измерен съгласно новия европейски цикъл на шофиране). Дългата 4,17 метра Ampera-e предлага и богато вътрешно пространство за до петима пасажери плюс багажен обем от 381 литра (1 274 л при сгънати задни седалки), което е повече отколкото при някои автомобили от компактния клас. Незабавният въртящ момент 360 Нм е виновникът за електризирания темперамент на Ampera-e. Мощността на електрическия мотор е равностойна на 150 кВт/204 к.с. Това позволява на Opel Ampera-e да има ускорение от 0 дo 50 км/ч само 3.2 секунди и от 0 дo 100 км/ч 7.3 секунди. Ускорението от 80 дo 120 км/ч, което е особено важно при изпреварване, се осъществява само за 4.5 секунди.

С тези си динимачни показатели Ampera-e може да се състезава със спортните автомобили и луксозните седани с висока мощност, които присъстват на Techno Classica, но с тази разлика, че новият електрически Opel ще стане една от класиките на бъдещето.

“Флагманите на Opel”: Легендарният Admiral отпреди Втората световна война, отбелязал своята премиера през 1937 г., е острието във флотилията на марката.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин