/ Ремонтът на двигателя на това Porsche Boxster е излязъл 18 000 лева!

Ремонтът на двигателя на това Porsche Boxster е излязъл 18 000 лева!

Лято, слънце, Porsche… Ако това е вашата мечта, имате шанс да я сбъднете – и то в сезона на хубавото време срещу сравнително скромна парична сума. В момента през eBay срещу 15.000 евро (около 30.000 лева) се продава сребристо Porsche Boxster (986) от 2003.

Според описанието към обявата автомобилът бил в отлично състояние – като не е удрян и в него не е пушено. Пробегът бил 153 468 километра. Колата е с първа регистрация в Италия, но по-късно е внесена обратно в Германия.

Електронното ограничение на скоростта е отстранено

В Италия двигателят с мощност 228 к.с. е ремонтиран за 9000 евро (около 18.000 лева) – и електронното ограничение на максималната скорост е премахнато. Така ускорението трябва да продължава и след 250 км/ч. Оборудването включва изцяло кожен салон, както и автоматичен климатик.

Според настоящия собственик черните джанти Porsche Cup са поставени допълнително.

През 2022 г. Boxster-ът е преминал щателна сервизна инспекция и е претърпял някои „подобрения“. Те включват нови задни гуми, по-ниско окачване, спортна изпускателна система, нови уплътнения на гюрука и черни джанти Porsche Cup. Каросерията е полирана и е направен реглаж на предницата.

Какво трябва да знаем за Porsche Boxster преди покупка?

Boxster отдавна е заслужил своето място в семейството на Porsche. Първоначално феновете на марката му се подиграват и го наричат „теснолинейката 911“, но малкият брат на 911 бързо спечелва почитатели благодарение на ниското си тегло – и дори измъква Porsche от финансовата криза, която разтърсва компанията преди повече от две десетилетия.

Отвътре 986-ицата радва с изцяло кожения си салон.

В началото моделът с означение 986 имаше проблеми с двигателите. Но производителят на спортни автомобили от Цуфенхаузен въведе серия от подобрения и така Boxster се превърна в любимец за феновете на класически роудстъри.

Тъй като навремето търсенето на Boxster нараства, Porsche възлага част от производството на Valmet във Финландия. Познавачите твърдят, че финландските автомобили били с малко по-качествена сглобка от германските.

Съгласно показанието на таблото пробегът е приемлив.

Естествено, разумният купувач не се впечатлява от подобни истории, а проверява внимателно конкретната кола, преди да я купи. А проверката включва всичко – от сервизната история, през грижите, полагани за избрания автомобил, до тестово шофиране.

Porsche 986 споделя много компоненти с 911 oт модификацията 996, което е представено година по-късно. Но въпреки това не забравяйте, че за модел от премиум марката ще трябва да отделите доста сериозен бюджет за поддръжка…

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин