Рекорд: Tesla измина 1078 км с едно зареждане!

Бляскавият резултат е постигнат в Италия, а единствената модификация по електромобила са били гумите с намалено съпротивление при търкаляне


8
авг.
2017

Когато шефът на Tesla Илън Мъска каза, че Model S с капацитет на батерията 100 кВтч може да измине над 1000 км без презараждане, но с „правилните гуми“, не е говорил празни приказки. Екип на Tesla Owners Italy постави нов рекорд от 1078 км (почти 670 мили) с Model S 100D, преди да се наложи електромобилът отново да бъде вързан към контакта. Това постижение успява да надмине предишното най-добро – на белгийци, които успяват да „отметнат“ 901,2 км. Tesla-та на италианците няма никакви специални модификации с изключение на гумите с намалено съпротивление при търкаляне. Естествено, климатикът е бил изключен през цялото време, а автопилотът е помагал на водача да поддържа постоянна скорост и да държи автомобила в лентата. За достоверността на рекорда гарантира нотариус, запечатал буксата за зареждане преди стартирането.

Още по темата

Card image cap
Германия подари 12 Great Wall-a на „Гранична полиция“

14
дек.
2016

Всичките пикапи Steed 5 са българско производство

Card image cap
Заснеха предсериен VW T-Roc

11
апр.
2017

Maлкият SUV на базата на Golf ще дебютира официално през септември, а продажбите ще стартират в края на годината

Card image cap
Най-красивите дами от изложението в Женева

7
мар.
2016

Те представят марките и моделите на производителите – и много често посетителите не им обръщат достатъчно внимание. Предлагаме ви галерия с хостесите от автомобилното изложение в Женева!

Card image cap
G като Genesis

9
дек.
2015

Hyundai Genesis става отделна марка. Първият модел ще бъде седанът G90. Дебютът на луксозния „кореец” ще бъде на автосалона в Детройт 2016.

Card image cap
Неудържимият Donkervoort D8 GTO

18
юли
2016

Спортен автомобил с 380 к.с. може да предизвика насмешки. Но не и когато тези 380 к.с. задвижват 695 килограма като при Donkervoort D8 GTO. Първите ни впечатления!

Card image cap
Проклятия или благословии: бъдещето на автомобилната индустрия

2
дек.
2017

Гледната точка на редактора Иван Мутафчиев

Card image cap

В последния брой:

Архив >