Спорт » Рекорден брой участници в офроуд надпреварата „Балканска Офроуд Купа Варна 4х4“

Рекорден брой участници в офроуд надпреварата „Балканска Офроуд Купа Варна 4х4“

0306
2021

Рекорден брой участници ще стартират тази седмица от 4 до 6 юни в офроуд надпреварата „Балканска Офроуд Купа Варна 4х4“. Шестдесет  екипажа от Италия, Гърция, Румъния, Казахстан и Турция за три дена ще трябва да преодолеят над 1000 състезателни километра.

Надпреварата е и в календара на Автомобилната Федерация на България и е втори кръг от Националните шампионати. Организатори са  „Офроуд Клуб Черно Море“ и Дирекция Спорт на Община Варна.

Много атрактивни участници ще застанат на старта след дългата Ковид пауза, като всички стартират в борба за първото място. Красивият и атрактивен дамски екипаж Марияна Бакалова и Ива Ганчева с Mitsubishi Pajero ще търси втора победа след подиума във Велинград. В рали категорията отново на старта е доайенът на офроуд спорта в България Тодор Христов, който вместо АТВ-то и този път ще с машина 4х4. За първи път в офроуд състезание ще се включва и рали автомобил –Subaru Impreza  с пилота Радомир Пепелов от Стара Загора.

При тежките машини Балканския и Национален шампион Рулис Тсекмесоглу от Гърция отново е със заявка за подиум в конкуренция с 8 румънски и 7 български екипажа. В „кралския клас“ при най-бързите шампионът Кирил Захаринов ще търси втора победа след подиума в първия кръг във Велинград.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин