Ранен старт за гигантския SUV на Cadillac!


16
дек.
2019

Новият Cadillac Escalade трябва да бъде показан през 2020 г. Изтекоха обаче снимки, на които се вижда ръбестият дизайн и футуристичният кокпит на луксозния SUV.

Изтекоха снимки на новия Cadillac Escalade! Следващото поколение на луксозния SUV трябваше да бъде представен през 2020 г. – сега в интернет обаче се появиха снимки на модела без маскировка. Вероятно се касае за направени с завода снимки – от тях виждаме детайли на новия модел. Единствено дизайнът на задницата все още си остава загадка.

Високотехнологичен кокпит за пълноразмерния SUV

Външният вид на петото поколение на модела е радикално ръбест и наподобява на по-малкия брат – кросоувърът XT6. Отпред има внушителна радиаторна решетка с широка хромирана рамка, докато фаровете са хоризонтални и са доста малки. Дължината на новото поколение на SUV-а е 5,18 метра, а действителната кулминация на бъдещия Escalade е новият, подчертано футуристичен кокпит. Той напомня малко на широкоекранния кокпит на Mercedes, но при   Cadillac има още един дисплей. Той е разположен директно в зрителното поле на водача и скрива още един свободно разположен зад него екран. Естествено новото поколение на Escalade е с огромна и масивна централна конзола. Американците са заменили големия скоростен лост на предишното поколение с по-сдържан вариант.

Escalade за първи път с независимо задно окачване

Петото поколение на Escalade дели техническата база със събратята си от GM Chevrolet Tahoe и Suburban, както и с бъдещия GMC Yukon. Моделът е оборудван за първи път с независимо задно и въздушно окачване, което дава възможност за регулиране на височината на автомобила.  За задвижването вероятно ще отговаря познатият ни, разполагащ с 426 к.с. 6,2-литров V8 агрегат в комбинация с 10-степенна автоматична трансмисия. Възможно е в бъдеще да има и вариант Performance, който да мобилизира 659 к.с. от компресорен 8-цилиндров двигател (от Chevrolet Camaro ZL1). Новият модел ще бъде на пазара в Щатите в средата на 2020 г. – по-късно ще се появи и в малка бройка и в Европа.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >