„Ралиджийско“ Ferrari 275 GTB от 1964 на аукцион

3012
2018

Аукционната къща Gooding and Company’s предлага интересна находка – прототип от моделната линия 275 GTB на Ferrari. Става въпрос за една-единствена бройка състезателен автомобил, с който Скудерията участва в рали „Монте Карло“ през 1966. „Бегачката“ с независимо задно окачване и конструкция тип Transaxle е използвана за изпитание на 3,3-литровия V12 за 275.

Ferrari-то е изпробвано в продължение на 12 000 км и по него са направени огромен брой модификации. Към тях спадат допълнителни фарове, усилено стъкло, диференциал с ограничено приплъзване, защита за радиатора, нов преден капак и допълнителна чистачка, монтирана на покрива. За съжаление на „Монте Карло“ автомобилът не успява да завърши заради проблеми в задвижването.

През годините автомобилът сменя няколко собственици и за последно е показана пред широката общественост в началото на 90-те. Няколко пъти колата е пребоядисвана, но в крайна сметка отново е решена в оригиналния си жълт цвят. Двигателят не е сменян. Очаква се новият собственик на екзотиката да плати за нея сума от порядъка на $6-8 млн.

Още по темата


ƒ