Спорт » Райконен прави дебюта си в NASCAR този уикенд

Райконен прави дебюта си в NASCAR този уикенд

1608
2022

Легендата от Формула 1 Кими Райконен се чувства готов за дебюта си в NASCAR следващия уикенд на пистата „Уоткинс Глен Интернешънал“ (щата Ню Йорк), след като завъртя малко виртуални обиколки с Next Gen автомобила за сериите по-рано тази седмица.

Chevrolet постави Райконен в симулатора заедно със съотборника му в екипа на Trackhouse Racing Даниел Суарес и в четвъртък финландецът тества един от оригиналните прототипи на автомобилите от следващо поколение на пистата Virginia International Raceway.

Trackhouse Racing сподели 2-минутно видео с участието на Райконен, в което финландецът благодари на NASCAR за възможността да направи теста, и вярва, че екипът е направил всичко възможно, за да бъде подготвен за неговия дебют.

„Да, засега“, отговори Райконен на въпроса дали е било толкова забавно, колкото е очаквал. „Досега екипът свърши страхотна работа; всички бяха много мили. Днес беше забавно да бъда в автомобила – и не съм карал състезателна кола от последното състезание във F1, така че беше забавно и се надявам да постигнем…добър резултат на състезанието.“

Бившият световен шампион във Формула 1 не само ще направи своя дебют в Купата следващия уикенд, но ще го направи и на писта, на която никога не се е състезавал досега. А „Уоткинс Глен Интернешънал“ (позната сред феновете като „Глен“) има 19 години история като домакин на стартове от календара на F1 – в периода между 1961 и 1980.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ