Райконен остава колега на Фетел

Кими Райконен остава във Ferrari и през 2017 г. Себастиан Фетел продължава да кара със своя колега-мечта.

0807
2016

Днес без много увъртане малко преди девет часа Ferrari обяви удължаването на договора с Кими Райконен. Сътрудничеството им е продължено до края на 2017 г. И през следващата година двамата пилоти на Ferrari ще са Себастиан Фетел и Кими Райконен. Ferrari също така спря и всички спекулации за евнтуален наследник на финландеца. Наскоро се говереше, че такива могат да бъдат Серхио Перез или Люис Хамилтън. Нямало е никакви алтернативи: Red Bull обвърза Карлос Сайнц с Toro Rosso за доста дълго време. Също така Haas удължи договора с Ромен Грожан.

Кратката и стегната комуникация успокоява ситуацията в отбора на Ferrari. Това е успокоение е изключително нужно на Ferrari, защото стремежът и реалността се различават значително. Отборът вече не е втората сила във Формула 1 – той се бори с Force India и Red Bull. Последно в Шпилберг Себастиан Фетел спука гума. Германецът беше вбесен както никога досега.

„Имам чувството, че Себастиан е стресиран и стегнат“, казва шефът на Red Bull Кристиан Хорнер пред AUTO BILD. Бившият шеф на Фетел заявява:“Знам от собствен опит, че той трябва да се чувства добре в отбора, за да показва резултати. Когато беше при нас, ние винаги го пазихме. Не знам дали напрежението от Маркионе (президент на Ferrari) му допада“. Брит анецът добавя: „Мога да си представя, че през 2018 Фетел ще се премести в Mercedes, ако не постигне напредък във Ferrari.“

Себастиан Фетел не показва никакви признаци, че ще завърши работата си с Ferrari без успех. По информация на AUTO BILD той мисли да продължи договора си със Скудерията в края на 2017 с още две години.

„Още не сме там, където искаме да бъдем“, каза той вчера на Силверстоун. „Но сме на правилния път. Моята цел беше да върна Ferrari обратно на върха. Това е една голяма и амбициозна цел, която искам да постигна колкото се може по-бързо. Убеден съм. че ще я постигнем, защото прогресът, който направихме през последните години беше феноменален.“

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин