Разбиха тунинг цех за Ferrari-та менте

1302
2017

Според изявление на полицията, униформени служители са нахлули в два гаража, където са се извършвали криминалните действия близо до източния град Валенсия. Арестувани са осем души, заподозряни в тунинговането и продажбата на автомобилите, както и са иззети 10 коли – 17 фалшиви Ferrari-та и две копия на Aston Martin.

„Имитации на луксозните коли са били предлагани на две интернет страници за по около 40 000 евро, или 35 000 паунда. За сравнение, реалната цена, която автентичните модели биха стрували на легалния пазар, е около 200 000 евро „, заявиха от полицията.

Заподозрените са използвали калъпи от фибростъкло (подобни използват и гаражните майстори у нас за копиране на тунинг брони от реномирани фирми) за трансформация на колите, а за да е пълна картинката, са фалшифицирали и емблемите. Бандата е използвала за „мулета“ модели като Peugeot 406, Toyota MR2 и Ford Cougar, които започвали втори живот като Lambo или Ferrari със съответния бодикит.

„Външният и вътрешен дизайн, както и детайлите по двигателя на луксозните копия наподобяват до съвършенство тези на оригиналните модели,“ се казва още в изявлението. А ние бихме добавили: господа полицаи, я се гледайте по-внимателно.

https://www.youtube.com/watch?v=DrMX0nNcrb8

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин