/ „Пътна полиция“ стартира ​засилени проверки на камионите и автобусите

„Пътна полиция“ стартира ​засилени проверки на камионите и автобусите

От 13 до 19 юни е в ход специализирана полицейска операция за контрол на водачите на товарни автомобили и автобусите, съобщи на брифинг главен инспектор Дамян Владинов от отдел „Пътна полиция“ в ГДНП. Аналогични действия се провеждат не територията на всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция Roadpol. В проверките у нас участват служители на Пътна полиция и изпълнителните агенции „Автомобилна администрация“ и „Главна инспекция по труда“, като при необходимост ще бъдат включени и служители от Криминална и Икономическа полиция.

Основното, за което ще следят екипите са: спазване на времето за почивка от водачите; недопускане на нарушения на скоростните режими, на управление след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и за превоз на необезопасени товари и претоварване.

В календара на Roadpol е заложено подобни операции да се осъществяват четири пъти в годината. Причината – при настъпване на пътен инцидент с подобен вид превозни средства, последиците винаги са тежки.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин