Пърформънс-версията на EQS ще е по-мощна от S 63


9
апр.
2020

Електрическият S-клас ще се появи и в пърформънс-вариант – по-мощен от S 63! Възможно е дори това да стане директно от AMG!

Mercedes работят под пълна пара по електрическия си флагман – EQS. Сега стана ясно: електрическият S-клас ще се появи и във вариант Performance с повече конски сили от AMG S 63. Тази информация е дошла от инженер на Mercedes. Изразено в цифри това означава: най-мощният вариант на EQS ще разполага с над 612 к.с. и 900 Нм максимален въртящ момент. Вероятно с около 700 к.с., благодарение на два електромотора, както и с нова система за двойно задвижване. При това мощността и въртящия момента ще могат да се регулират отделно на всяко колело.

Възможно е този мощен EQS да се произвежда директно от AMG. Това означава, че спортното подразделение на Mercedes ще отговаря и за най-мощните електрически модели на марката. От Афалтербах ще процедират както при конвенционалните модели. Това ще означава: EQS, по-малкият модел EQE и вероятният електрически G-клас ще използват едно и също задвижване с различни степени на мощността. Така се прави и при актуалните модели 63 с двигател с вътрешно горене. Възможно е дори AMG да следва досегашната номенклатура и да нарече електрическия S-клас EQS 63. Докато „по-немощните“ версии ще стартират през 2021 г., очакваме този Performance-EQS да бъде представен най-рано през 2022 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин