Първо място в теста за гуми на Auto Bild Sportscars за Bridgestone Potenza Race


10
юни
2022

Наскоро пуснатата полуслик гума Bridgestone Potenza Race вече прави голямо впечатление на експертите от индустрията за гуми, като се изправя срещу конкуренти по време на пистовите тестове на Auto Bild Sportscars това лято, излизайки начело в групата и претендирайки за победата.


Съдиина теста обобщиха: „почти перфектни характеристики на управление; представяне, близко до нивото на пълен слик; прецизно управление; способност за генериране на високи нива на странични сили, широки граници и издръжливост“, като причини за първото място[1]на Potenza Race.

По време на теста съдиитебяха особено впечатлени от представянето, което се предлага от Bridgestone Potenza Race, като посочиха, че изключително високите нива на сцепление са почти сравними с нивата на напълно гладка гума, а характеристиките на прецизното кормилно управление са още един голям плюс за новатаполуслик гума на Bridgestone.

Съдиите също така оцениха високо спирачните характеристики на Bridgestone Potenza Race, като посочиха, че осигурява отлично забавяне и способност да спре „значително по-рано в сравнение сшосейни гуми“. Обобщавайки теста, Гуидо Науман от Auto Bild Sportscars добави: „Представянето на сух път на Potenza Race е феноменално – сцепление, прецизност при кормилното управление – всичко е много близко до еднаистинска състезателна гладка гума.

Печелившият резултат е последван от предишния успех на Bridgestone Potenza Race в независимите тестове, проведени от TÜV SÜD, където новата полусликовагума постигна най-бързото време на обиколка[2]и най-доброто спиране на сухо[3] – изпреварвайки основните си конкуренти на пистата в тези показатели, и демонстрирайки изключителен дълъг живот на писта[4]. Създаденa за състезателите ентусиасти, които се стремят да надскочат своите възможности, изцяло новата Potenza Race е най-новото допълнение към емблематичната гама Potenza на Bridgestone с ултра-висока производителност. Тя е полугладка гума, хомологирана за обществени пътища, но с производителност, фокусирана за състезателни цели.
Разработена и произведена в Европа, първата по рода си гума за смяна по време на състезания за непрофесионалисти, се предлага в 13 популярни размера между 17 и 20 инча.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин