Първото електрическо Ferrari – след 2022


15
апр.
2018

Още доста време трябва да мине и много литри бензин да бъде изгорен, преди да видим на пазара първото Ferrari, задвижвано изцяло с електрическа енергия. Сега обаче за първи път лансирането на „екожребец“ е поставено в някакви времеви рамки: то няма да се случи преди 2022. Тази информация беше изнесена от Серджо Маркионе по време на срещата на акционерите на компанията в Амстердам. Още по време на изложението в Женева миналия месец високопоставеният мениджър разкри, че междинна стъпка по пътя към изцяло електрическо Ferrari е хибридното задвижване.

Всъщност марката от Maранело вече има хибриди в гамата си – LaFerrari и FXX K. Плановете на компанията в бъдеще са свързани със сериозни инвестиции в сферата на електрификацията – само за 2018 те ще бъдат в размер на 550 млн. евро, предназначени преди всичко за хибридите.

Още по темата

Card image cap
Транспортьорите на Формула 1

6
май
2016

Флотилия от камиони Renault Trucks гама Т, оборудвани с двигатели Евро 6 DTI 13, 520 к.с и Fuel Eco pack ще обслужват отбора на Renault Sport при самостоятелното му завръщане във Формула 1 през сезон 2016

Card image cap
Много дълга удължена версия

12
апр.
2016

Дългата версия на A8 ви е прекалено къса? Audi A8 L extended е по-дълго с 1 метър. Тоест луксозната лимузина има дължина от 6 метра!

Card image cap
Kodiaq получи луксозна версия Laurin & Klement

15
февр.
2018

Skoda лансира Kodiaq в луксозната модификация Laurin & Klement с по-богато оборудване и до 190 к.с.

Card image cap

В последния брой:

Архив >