Първото електрическо Ferrari – след 2022


15
апр.
2018

Още доста време трябва да мине и много литри бензин да бъде изгорен, преди да видим на пазара първото Ferrari, задвижвано изцяло с електрическа енергия. Сега обаче за първи път лансирането на „екожребец“ е поставено в някакви времеви рамки: то няма да се случи преди 2022. Тази информация беше изнесена от Серджо Маркионе по време на срещата на акционерите на компанията в Амстердам. Още по време на изложението в Женева миналия месец високопоставеният мениджър разкри, че междинна стъпка по пътя към изцяло електрическо Ferrari е хибридното задвижване.

Всъщност марката от Maранело вече има хибриди в гамата си – LaFerrari и FXX K. Плановете на компанията в бъдеще са свързани със сериозни инвестиции в сферата на електрификацията – само за 2018 те ще бъдат в размер на 550 млн. евро, предназначени преди всичко за хибридите.

Още по темата

Card image cap
Без маскировка: новото Volvo V90

4
ян.
2016

Volvo обновява своята гама: комбито от висок клас V90 беше заснето от шпионски фотографи. Мястото на премиерата на новия модел все не е ясно

Card image cap
Новото попълнение на „Байерн” Хамес идва с R8

12
юли
2017

Новото попълнение на „Байерн” Мюнхен Хамес Родригес ще пристигне в баварската столица с впечатляващ автопарк. Короната в колекцията му е Audi R8!

Card image cap
София ограничава автомобилите в центъра?

12
дек.
2017

Мярката може да влезе в сила за дни, когато има възможност за твърде високи нива на замърсяване на въздуха

Card image cap

В последния брой:

Архив >