Първото електрическо Ferrari – след 2022


15
апр.
2018

Още доста време трябва да мине и много литри бензин да бъде изгорен, преди да видим на пазара първото Ferrari, задвижвано изцяло с електрическа енергия. Сега обаче за първи път лансирането на „екожребец“ е поставено в някакви времеви рамки: то няма да се случи преди 2022. Тази информация беше изнесена от Серджо Маркионе по време на срещата на акционерите на компанията в Амстердам. Още по време на изложението в Женева миналия месец високопоставеният мениджър разкри, че междинна стъпка по пътя към изцяло електрическо Ferrari е хибридното задвижване.

Всъщност марката от Maранело вече има хибриди в гамата си – LaFerrari и FXX K. Плановете на компанията в бъдеще са свързани със сериозни инвестиции в сферата на електрификацията – само за 2018 те ще бъдат в размер на 550 млн. евро, предназначени преди всичко за хибридите.

Още по темата

Card image cap
Вижте как се създават карбоновите джанти на 911 Turbo S Exclusive (ВИДЕО)

18
авг.
2017

Във всяко колело са вложени по 18 км въглеродни влакна, а цената на джантите като екстра е 30 000 лева!

Card image cap
Късметлиите от „Златен волан на AUTO BILD”

24
ное.
2016

Който участва в избора на най-добрите автомобили за 2016-а, имаше уникалния шанс да получи невероятни подаръци – сред които комплект зимни гуми и ваучери за гориво. Taзи година броят на "гласоподавателите" беше рекорден

Card image cap

В последния брой:

Архив >